Cyklověž pojmula za tři měsíce fungování už tisíc kol. Na tisící návštěvnici čekala odměna
Foto: Andrea Pěkná
Litoměřice

Litoměřice - Již jeden tisíc kol pojmula za tři měsíce svého fungování litoměřická cyklověž. Tisící uživatelkou je Lenka Ficek, která dnes symbolicky převzala finanční odměnu z rukou Rudolfa Bernarta, jednatele společnosti Systematica, která úschovnu kol do Litoměřic dodala.

„Projekt cyklověže se mi moc líbí,“ ocenila možnost bezpečného parkování Lenka Ficek, která nejraději a nejčastěji jezdí podél Labe, například po cyklostezce ve směru na Ústí nad Labem. „Dříve jsem jezdila často a daleko, dnes už kvůli zaměstnání musím jezdit méně,“ dodala s úsměvem cyklistka.

2510biketower2

Foto: Andrea Pěkná. Zdroj: www.litomerice.cz

„Počet uživatelů se někomu může zdá být malý. My však existenci cyklověže vnímáme jako investici do budoucna, neboť věříme, a zkušenosti z vyspělých měst jsou toho dokladem, že zájem o cyklistiku mezi lidmi poroste,“ konstatoval v této souvislosti místostarosta Karel Krejza.

Litoměřická úschovna kol byla devátou postavenou v České republice. Nyní již v Čechách stojí věží 11 a ve výstavbě jsou další dvě. Počet cyklistů, kteří již síť cyklověží využili, dosáhl 195 tisíc.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru