Lovosice mají nové zastupitelstvo. Starostou je opět Milan Dian
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Ve středu se v sále Centra kultury LOVOš v Lovosicích uskutečnilo ustavující zasedání zastupitelstva města. Přítomno bylo 20 zvolených zastupitelů.

Starostou města se stal Ing. Milan Dian, Ph.D., který získal plnou podporu všech zastupitelů. Milan Dian obhájil post starosty z minulého volebního období a stejně tak se podruhé stal místostarostou i Vladimír Šuma. I jemu dali hlas všichni přítomní zastupitelé.

Rada města bude pro roky 2018 - 2022 sedmičlenná. Kromě pana starosty a místostarosty se jejími dalšími členy stali: pan Vladimír Hieke, Milan Šramota, Ing. Jan Lisa, Přemysl Živný a Mgr. Daniela Deusová.

Zastupitelstvo dále určilo, že pro výkon úřadu starosty a místostarosty budou tyto funkce uvolněné. Ostatní členové zastupitelstva budou své funkce vykovávat jako neuvolnění. Na ustavujícím zasedání byly stanoveny také výše odměn členů ZM, výborů a komisí.

Byl zřízen sedmičlenný kontrolní a finanční výbor a ZM zvolilo jeho předsedy. Finanční výbor bude v následujícím období vést pan Ing. Jiří Cimr a kontrolní výbor pan Jiří Motl. Volbu členů výboru zastupitelstvo odložilo na prosincové zasedání.

„Rád bych ještě jednou, nyní již z postu staronového starosty města, poděkoval občanům za jejich hlasy, projevenou přízeň a krásný mandát, který nám v říjnových volbách dali. Budeme nadále pracovat na všech projektech, které jsme si vytyčili a které jsme avizovali v našem volebním programu. První krok byl dnes učiněn tím, že všechny důležité funkce byly obsazeny lidmi, kteří chtějí pro město aktivně pracovat. Myslím, že se nám podařilo vytvořit silný a fungující tým, jenž přispěje k ještě lepší správě a fungování města,“ uvedl ke svému jmenování Milan Dian, starosta města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru