Vedení Roudnice nad Labem reaguje na reportáž odvysílanou na FTV Prima. Porušení právních předpisů odmítá
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Město Roudnice nad Labem na svém oficiálním webu informuje, že ve středu 7. listopadu v rámci pořadu VELKÉ ZPRÁVY odvysílala FTV PRIMA reportáž zabývající se případem přestupku řešeného odborem dopravy Městského úřadu Roudnice nad Labem.

(Reportáž dostupná na https://play.iprima.cz/velke-zpravy/velke-zpravy-7-11-2018 od 00:21:06.)

Vedení města nesouhlasí s prohlášením, že bylo v tomto případu postupováno nestandardně a odmítá jakékoli porušení příslušných právních předpisů ze strany zaměstnanců úřadu.

V případu pana Boušky bylo postupováno standardním způsobem v souladu s právními předpisy. Policie ČR oznámila odboru dopravy Městského úřadu Roudnice nad Labem, že se pan Bouška dopustil dopravního přestupku.

V reportáži FTV PRIMA přitom uvádí: „Zatímco policie chování pana Boušky ocenila, odbor dopravy, který případ od policie převzal, uvažoval dokonce o odebrání jeho řidičského průkazu.“

Policie ČR však nejenže jeho chování neocenila, naopak ho v Oznámení o přestupku podaném odboru dopravy Městského úřadu Roudnice nad Labem jasně označila za důvodně podezřelého ze spáchání dopravního přestupku, u kterého mu podle zákona mohla hrozit až sankce odebrání řidičského oprávnění. Prohlášení reportéra FTV PRIMA je nepravdivé, nelze s ním souhlasit a uvádí diváky v omyl.

Na základě tohoto Oznámení o přestupku od Policie ČR odbor dopravy Městského úřadu Roudnice nad Labem vydal Příkaz (jedná se o zkrácené řízení o přestupku), kterým jej shledal vinným pro skutek uvedený v Oznámení Policie ČR. Proti příkazu má každý obviněný právo podat odpor, kterým se příkaz ruší a je potom nařízeno ústní jednání, kde se věc podrobně projednává. Takový odpor proti příkazu podal rovněž pan Bouška. V Odporu a při následném ústním jednání o přestupku uvedl právní zástupce pana Boušky nové skutečnosti ohledně okolností jeho jednání, které svědčily o jeho nevinně a které nebyly patrné z Oznámení o přestupku od Policie ČR a důkazů předložených Policí ČR.

Na základě těchto nových skutečností dospěl odbor dopravy Městského úřadu Roudnice nad Labem k závěru, že pan Bouška se přestupku nedopustil a řízení o přestupku proto zastavil. Trváme tak na stanovisku, že přestupkové řízení proběhlo naprosto standardně a zcela v souladu s právními předpisy a v jeho rámci nedošlo k žádnému pochybení ze strany Městského úřadu.

FTV PRIMA dále v reportáži uvádí: „Údajně se ozval zástupce odboru dopravy s tím, že by se dala věc vyřešit, kdyby pan Bouška, majitel pneuservisu, zařídil výhodný nákup zimních pneumatik.“ Zároveň přidává vyjádření pana Boušky: „Zimní pneumatiky na svou Škodu Fabii, a že by to hodili jako do autu.“

Tímto vyjádřením pro FTV Prima dochází k nařčení úředníků odboru dopravy z korupčního jednání. Z interního šetření Městského úřadu vyplývá, že toto nařčení je nepravdivé. Městský úřad Roudnice nad Labem nicméně dostojí své zákonné povinnosti a nechá jej prošetřit ze strany příslušných orgánů činných v trestním řízení. Pakliže se toto nařčení ukáže jako oprávněné, budou z toho vyvozeny důsledky vyplývající z příslušných právních předpisů. Pokud se však toto nařčení ukáže jako nepravdivé, bude se jednat o pomluvu a zásah do osobnostních práv pracovníků odboru dopravy Městského úřadu a dobré pověsti města Roudnice nad Labem, a to bude požadovat, aby byl tento nezákonný zásah v souladu s právními předpisy odčiněn.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru