Koupaliště se bude na jaře opravovat, kontrola odhalila špatný stav bazénových těles
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Po velmi vydařené letní sezóně, kdy koupaliště navštívilo více než 15 000 návštěvníků, byla v průběhu podzimu zahájena příprava na další rok. Ta byla odstartována posezónní prohlídkou, která zahrnovala zejména kontrolu bazénových těles a provozního zařízení.

Po velmi vydařené letní sezóně, kdy koupaliště navštívilo více než 15 000 návštěvníků, byla v průběhu podzimu zahájena příprava na další rok. Ta byla odstartována posezónní prohlídkou, která zahrnovala zejména kontrolu bazénových těles a provozního zařízení. „Bohužel se ukázalo, že bazény jsou již na hraně životnosti. Na jejich špatném stavu se podepsaly zejména povodně z roku 2013 a celkové stáří zařízení,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města s tím, že se v současné chvíli pracuje na návrzích oprav. Předúpravna vody vybudovaná v roce 2017 pracuje bez problémů a objekt občanského vybavení prošel první zkušební sezónou na jedničku. Krajská hygienická stanice již vydala souhlas ke kolaudačnímu řízení. „Budova převlékáren a kiosku se více než osvědčila. Koupaliště díky ní získalo kvalitní a důstojné zázemí, jaké si zaslouží a na jaké dlouho čekalo,“ dodal Šuma.

Finanční prostředky na opravu bazénových těles budou zařazeny do návrhu rozpočtu na rok 2019. Opravy by mohly být zahájeny na jaře. Počítá se také s dalšími drobnějšími opravami a vylepšováním mobiliáře. Provozovatel (tedy Technické služby města Lovosice) by rád zřídil ruské kuželky, vyměnil povrch skluzavky, vybudoval nové dětské pískoviště, vylepšil posezení u bufetu a opravil stůl na stolní tenis. V plánu je také nákup velkoplošných hodin na stožáru, podobných těm, které tu kdysi stály. Počítá se rovněž s pořádáním kulturních akcí s názvem „Bazén party“, které si získaly značnou oblibu.

„Koupaliště je podle mého názoru důležitým veřejným zařízením, které město může svým občanům nabídnout. Chceme i nadále zlepšovat jeho služby a postupně každý rok zkvalitňovat péči o návštěvníky,“ doplnil místostarosta.

Koupaliště v sezóně 2018 navštívilo celkem 15 071 osob, z toho 7 607 dospělých a 7 464 dětí nebo seniorů. Celkově bylo za vstupné vybráno cca 540 000,- Kč. Plavčíci nezaznamenali žádný vážnější úraz a provoz běžel hladce a bez problémů. Koupaliště od roku 2017 využívá vodu z vrtu, kdy zde byla vybudována předúpravna vody. Tímto způsobem se daří ušetřit na provozních nákladech zhruba 200 tisíc Kč ročně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru