Na bezohledné odkládání odpadu v problematických lokalitách dohlédnou mobilní kamery
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Roudnice se potýká s bezohledným odkládáním odpadu. Kamerové body přinášejí zlepšení. Dalším z míst, na která se město zaměří je lokalita Na Krásných Horách. Jedno z dlouhodobě problematických míst, kde bylo kamer zapotřebí, se nacházelo na kontejnerovém stanovišti u budovy gymnázia.

"Bohužel jsme se stále častěji setkáváli s bezohledností občanů, kteří odpad ledabyle odkládali vedle kontejnerů v proluce u gymnázia. Snažili jsme se přitom veřejnosti dlouhodobě vycházet maximálně vstříc, ale paradoxně přitom nevyužívali ani nového stanoviště v Mlýnské ulici," uvedl místostarosta Řezníček.

Opatřením, které by přineslo změnu, mělo být využití mobilních kamerových bodů městské policie. K jejich použití za tímto účelem došlo poprvé v lokalitě Na Čihadlech a od října měly být umisťovány i do dalších problematických míst.

2111kamery2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

"O pořádek se sice pravidelně starají pracovníci Roudnických městských služeb, nicméně nepovažuji to za řešení. Nakonec jsme, alespoň dočasně, do lokality u gymnázia osadili pevnou kameru a dnes je u kontejnerů čisto. Netěší mne, že právě až nasazení kamer přimělo některé z nás k zamyšlení, jak nakládáme se svým odpadem, nicméně ukázalo se být jedním z mála opravdu funkčních preventivních opatření," řekl místostarosta.

V současné době odbor životního prostředí tuto problematiku řeší i Na Krásných Horách, kde je stanoviště směsného komunálního odpadu používáno i pro jiné účely. Žádáme proto obyvatele, aby ho nadále nepoužívali pro odkládání bioodpadu, tříděného, velkoobjemného, či dokonce nebezpečného odpadu, pro který není v žádném případě určeno. Tento odpad lze však legálně a bezplatně odevzdat ve sběrném dvoře Hostěraz.

2111kamery3

Zdroj: www.roudnicenl.cz

"Znečišťováním veřejného prostranství se dotyčný dopouští přestupku, za který mu může být uložena i několikatisícová finanční sankce. Naším cílem však primárně není postihovat občany, ale udržet čistotu města, která je vizitkou nás všech. Snažte se proto prosím udržovat pořádek nejen ve zmiňovaných místech, ale i jinde. Jen tak bude Roudnice pěkným místem k životu," dodal místostarosta.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru