Výsadba stromů v relaxační a klidové zóně je dokončena. Další se plánuje na příští rok
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V září vedení města Roudnice nad Labem slavnostně otevřelo Relaxační a klidovou zónu, která se stala vyhledávaným místem pro volnočasové aktivity. V pondělí byla dokončena i přislíbená výsadba stromů.

V závěru září došlo ke slavnostnímu převzetí stavební části tzv. Relaxační a klidové zóny v Roudnici nad Labem v blízkosti potoka Čepel na pomezí Hracholusk a Podlusk. Byla tak dokončena první etapa projektu zpřístupňujícího tamější lokalitu ze sídliště a vytvářející prostor vhodný pro pěší i cyklisty, který se brzy stal vyhledávaným místem pro trávení volného času.

V průběhu výstavby proběhly i potřebné úpravy okolního terénu a zeleně. Město přislíbilo provedení odpovídající náhradní výsadby, a to nejen dle původního plánu, ale i její rozšíření nad rámec realizovaného projektu. Po vyčkání na vhodné podmínky, tak byla firmou STRABAG a.s. provedena dodatečná úprava okolí stavby a následně i výsadba stromořadí kaštanovníků jedlých a ořešáků královských. Zahradnické služby Knotek a Veselka, které se dlouhodobě starají o údržbu městské zeleně, dřeviny v okolí relaxační zóny ještě následně rozšířily o lípy srdčité, oskeruše, hrušně a moruše.

2711vysadba2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

"O relaxační a klidovou zónu je ze strany veřejnosti opravdu velký zájem. Věřím, že se nám ji podaří ještě rozšířit, avšak o tom je nejdříve třeba jednat s majiteli přilehlých soukromých pozemků," sdělil starosta František Padělek, který se v pondělí přišel podívat na průběh dokončovacích prací.

Přislíbené doplnění zeleně v relaxační zóně mělo být kompletně hotovo do konce listopadu. Další výsadba, již podmíněná souhlasem majitelů dotčených pozemků, je plánována na příští rok.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru