Výtěžek z letošní kapustnice a guláše překonal loňský rekord o 11 tisíc
Foto: Naděžda Křečková
Litoměřice

Litoměřice - Šestadvacet tisíc korun je výtěžek třetího ročníku sobotní dobročinné akce pro dětské oddělení litoměřické nemocnice, při které vařil Jozef Pásztor pravou maďarskou kapustnici a tu poté za dobrovolný příspěvek nabízel v Krušovické pivnici v Litoměřicích. Jak z polévky, tak i z guláše, který byl letošní novinkou, v pozdních odpoledních hodinách nic nezbylo.

„Guláš, kterého jsme navařili z pěti kilogramů hovězí kližky, zmizel takřka okamžitě. Polévky bylo jako již tradičně 60 litrů a také se snědla do posledního talíře,“ neskrýval radost z toho, že přítomným chutná, Jozef Pásztor, který byl, stejně jako řada přítomných, zvědavý na letošní výtěžek. „Pokud to bude patnáct tisíc a jedna koruna, budu spokojený,“ říkal ještě v průběhu akce s poukazem na loňský výsledek bývalý voják.

Konečná suma pak předčila i jeho očekávání. „Jsem šťastný,“ zhodnotil Jozef Pásztor po sečtení obsahu plastové kasičky stručně a výstižně s tím, že v průběhu tohoto týdne přijde výtěžek z akce, která si každým rokem získává stále více příznivců, osobně předat na dětské oddělení.

2711kapustnice2

Akce s vařením polévky a nově také guláše pro dětské oddělení, při které i v letošním roce hrála country kapela Hazard a Krušovická pivnice doslova praskala ve švech, se konala již potřetí. V loňském roce bylo tímto způsobem vybráno patnáct tisíc korun. Ty byly dětským oddělením následně využity jako příspěvek k nákupu kojeneckých vah a oxymetru.

„Rád bych v podpoře litoměřické nemocnice pokračoval i nadále,“ přislíbil Jozef. A reakce přítomných potvrdily, že opět může počítat s velkým zájmem příchozích. „Dozvěděl jsem se o akci z internetu. Je to úžasná myšlenka, kterou i za rok rád podpořím,“ prozradil Pavel a osazenstvo jednoho ze zaplněných stolů v lokále jeho slova potvrdilo: „Odteď budeme chodit pravidelně.“

2711kapustnice3

Text a foto: Naděžda Křečková, oddělení marketingu, vnitřního auditu a kvality Nemocnice Litoměřice

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru