Ježíškova vnoučata plní v litoměřické nemocnici přání i letos
Foto: Nemocnice Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřická nemocnice se po loňském úspěchu i v letošním roce zapojila do projektu s názvem Ježíškova vnoučata. Zjišťování toho, co by si pacienti v seniorském věku hospitalizovaní na lůžcích dlouhodobě nemocných přáli, má včetně registrace přání do systému na starosti sociální pracovnice nemocnice Andrea Ševicová. Ta prozradila, že první balíčky pro pacienty už byly předány.

„Stejně jako v loňském roce, jsou i letos přání našich pacientů rozebrána krátkou chvíli po zadání do systému,“ neskrývala radost Andrea Ševicová. Jak dále přiblížila, letos o dárek od neznámého dárce zatím projevilo šest pacientů lůžek dlouhodobě nemocných. Mezi nejčastější přání pacientů patří kosmetika, knihy a sladkosti, včetně těch vhodných pro diabetiky. Všem přáním je ale společné to, že jejich splnění Ježíškova vnoučata realizují během několika dní.

Ježíškova vnoučata jsou projektem Českého rozhlasu, který propojuje osamocené lidi v domovech a dalších státních i nestátních zařízeních pro seniory s dárci, kteří se rozhodnou jim na vlastní náklady splnit přání nebo poskytnout věcný dar. Projekt funguje od podzimu 2016, kdy se skupině dobrovolníků, nadšenců a přátel podařilo splnit zhruba 600 vánočních přání. V loňském roce bylo doručených dárků přes třináct tisíc a v letošním roce bylo ke konci prvního prosincového týdne splněno již čtrnáct tisíc přání.

Autor: Naděžda Křečková

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru