Chytré solární lavičky jsou opět v provozu. Můžete si nabít telefon, nebo se připojit přes wi-fi
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřičané již mohou plně využívat chytré lavičky CapaSitty, které se staly terčem vandalů. Poškození bylo odstraněno a jsou opět funkční a použitelné pro všechny účely.

Litoměřice mají dvě solární lavičky, a to v parku Václava Havla a na Střeleckém ostrově u Labe. „Lavička v parku Václava Havla prošla kompletní revizí, jak elektroniky, tak i výměnou prken,“ informoval energetický manažer městského úřadu Jaroslav Klusák. Nabíjení a wifi funguje po stisknutí tlačítka na lavičce po dobu 15 minut. Po uplynutí se musí uživatel opět připojit. „V případě většího zájmu zvažujeme v letních měsících prodloužit interval využití internetu až na jednu hodinu,“ uvedla vedoucí oddělení ICT Leona Slabochová.

Chytré lavičky nabízí možnost bezplatného připojení k internetu a dobití mobilních telefonů, tabletů, čteček i fotoaparátů přes dva USB konektory či bezdrátově pomocí indukce, a to pouze s využitím solární energie. Dále monitorují výrobu energie, spotřebu při dobíjení a kvalitu ovzduší. Lavička v parku Václava Havla byla v Litoměřicích, prvním městě v republice, instalována v květnu roku 2016. Její sourozenec je v provozu od prosince loňského roku.

Na poškození laviček upozornili občané v aplikaci „ZmapujTo“, pomocí které je možné hlásit černé skládky, vandalismus nebo jiné nedostatky ve veřejném prostoru.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru