Kapustnice i guláš měly opět úspěch: Výtěžek dobročinné akce byl rekordní
Foto: N. Křečková
Zajímavosti

Litoměřice - Obrovským úspěchem skončil čtvrtý ročník dobročinné akce na podporu dětského oddělení litoměřické nemocnice, při které vařil Jozef Pásztor pravou maďarskou kapustnici a guláš, a ty poté za dobrovolný příspěvek nabízel v Krušovické pivnici v Litoměřicích.

Příchozí, jejichž počet se dal počítat na stovky, do kasičky přispěli částkou neuvěřitelných 45 tisíc korun, čímž byl loňský výsledek překonán o 19 tisíc korun.

Na přípravu guláše bylo třeba 20 kg kližky, 5 kg sádla, 7 kg cibule a kilo česneku. Kapustnice byla uvařena ze tří uzených kolen, 3 kg uzených žeber, 5 kg klobás, stejného množství brambor a 20 kg zelí. „Obojího bylo přes padesát litrů a zmizelo to během krátké doby. Odpoledne jsme proto uvařili druhou várku polévky,“ prozradil Jozef Pásztor s tím, že na přípravě obou jídel se spolu s ním od pátku podílelo deset pomocníků.

Akce s vařením polévky a guláše pro dětské oddělení, při které i v letošním roce hrála country kapela Hazard a Krušovická pivnice doslova praskala ve švech, si každým rokem získává stále více příznivců. Celková suma, kterou za čtyři roky dětskému oddělení vynesla, již překročila hranici 90 tisíc korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru