Seniorská obálka může zachránit život, ve městě ji má už šest stovek seniorů
Seniorská obálka. Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Litoměřice, jako první město v Ústeckém kraji, začalo minulý rok nabízet službu pro samostatně žijící seniory. Její význam v těchto dnech vstupuje ještě více do popředí. Mimořádný projekt „Seniorská obálka“ pomáhá záchranářům v péči o seniory v nepříznivé situaci. V tuto chvíli je zapojeno zhruba šest stovek seniorů.

Účast v projektu spočívá ve vyplnění tiskopisu, do kterého jeho vlastník uvede údaje o zdravotním stavu, lécích, které užívá, a alergiích, bude obsahovat i kontakty na blízké osoby. Obálku s vyplněnou I.C.E. kartou (v překladu slovo „In Case of Emergency“, tedy „v mimořádném případě nebo případě nouze“) senioři umístí na vnitřní stranu dveří od bytu nebo na lednici. Informace uvedené v „Seniorské obálce“ pak mohou ušetřit záchranářům čas, když jde o život pacienta.

Senioři, kteří ještě zapojeni nejsou a chtěli by kompletní sadu „Seniorské obálky“ získat, se mohou obrátit na pracovníky Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích na číslech 416 916 125, 416 916 222 a 416 916 120.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru