Zapojte se do soutěže „Pomoz a vyhraj“! Podpoříte tak místní podnikatele
Ilustrační foto
Zajímavosti

Litoměřice - Město Litoměřice v návaznosti na ekonomický propad spojený s Covid-19 rozdělilo mezi živnostníky již téměř dva miliony korun, desítkám dalších odpouští nájem. Tím jeho pomoc nekončí. Od 1. června přichází s podporou nazvanou „Pomoz a vyhraj“.

„Pomoci lokální ekonomice může každý z nás tím, že upřednostní nákup u místního prodejce před obchodním řetězcem. Když odevzdá doklad o zaplacení, má možnost v několika kolech slosování vyhrát jednou tak vysokou částku, než je ta, za kterou nakoupil,“ vysvětluje místostarosta Karel Krejza s tím, že to samé platí i v případě nákupu služeb.

Pokud chcete být zařazeni do slosování, minimální výše nákupu musí být tisíc korun na maximálně dvou odevzdaných dokladech, které nemusejí pocházet z jedné provozovny. Údaje na dokladu musejí být čitelné. „Doklady o nákupu (včetně jména a příjmení, e-mailové adresy a telefonu) vložte do obálky nadepsané „Pomoz a vyhraj“. Odevzdejte ji na podatelně městského úřadu nebo vhoďte do schránky umístěné na budově úřadu na Mírovém náměstí, případně zašlete poštou,“ popsala způsob předání Marcela Škrancová, vedoucí živnostenského úřadu.

Nákup by měl být uskutečněn v provozovnách, jako jsou kavárny, vinotéky, cukrárny, pohostinství, minipivovary, ideální je také využít služby – opravny, kadeřnictví, holičství, masérství, manikúra, pedikúra, poskytování tělovýchovných služeb apod. Podpora se vztahuje také na prodej zboží, ovšem kromě běžných potravin, drogerie, léků (včetně potravinových doplňků z lékáren). Tyto provozovny byly v době koronakrize v provozu.

Město vypsalo čtyři termíny slosování (7.,14., 21. a 29. září), přičemž v každém má být vylosováno vždy pět výherců. Peněžitá výhra bude v hodnotě dvojnásobku dokladu v obálce, maximálně však 5 000 korun. Poslední možností pro slosování je doklad z 28. září.

„Hledáme cesty, jak lokální živnostníky podpořit. Drtivá většina z nich totiž nemohla provozovat v době nouzového stavu svou živnost. Dostala se tak do bodu, kdy je ohrožena jejich samotná existence. Potřebují pomoc nás všech,“ apeluje na veřejnost místostarosta Karel Krejza.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru