Sev.en Energy buduje v Ústeckém kraji síť nabíjecích stanic pro elektrokola
Bikeři nemusí vozit svoji nabíječku. Foto: Sev.en Energy
Zajímavosti

Ústecký kraj – Mezinárodní energetická skupina Sev.en Energy spustila před začátkem letní turistické sezony speciální projekt Sev.en Energy for Bikers. Jeho podstatou je vytvoření sítě nabíjecích stanic pro elektrokola, které vynikají univerzálností a uživatelským komfortem. Do provozu již bylo uvedeno prvních deset stanic při tzv. Krušnohorské magistrále a ve městě Most. V průběhu léta chce investor spustit desítky dalších stanic v Ústeckém a Pardubickém kraji, tedy v regionech, kde má své energetické provozy.

Síť se skládá z nabíjecích stanic PowerBox.ONE. Díky nim s sebou e-bikeři nemusejí vozit těžkou a neskladnou nabíječku, a dokonce ani propojovací kabel, který je vždy k dispozici na vyžádání u provozovatele. Z každé nabíjecí stanice lze dobíjet až čtyři elektrokola najednou. Zařízení je vybaveno dvěma univerzálními vestavnými nabíječkami a dvěma specifickými pro pohony Bosch a Shimano, které mají vlastní nabíjecí systémy. Díky tomuto řešení je stanice kompatibilní s více než 90 % trhu elektrokol. Dobíjení v síti Sev.en Energy for Bikers je zcela zdarma.

0306ekolo2

„Kouzlo projektu spočívá v tom, že má ambici proměnit celou kulturu cestování na elektrokolech v Česku. Do budování tak rozsáhlé a husté sítě nabíjecích stanic v rámci jednoho regionu se totiž u nás dosud nikdo nepustil. Stanice na jednu stranu rozšiřují možnosti samotným e-bikerům, na druhou stranu pomohou v těžkých dobách restauracím a hotelům zvýraznit své značky na turistických mapách. Z míst s nabíjecími stanicemi se stanou důležité součásti zejména delších výletů,“ říká Jakub Ditrich, odborný garant projektu ze společnosti ekolo.cz.

„Jako jeden z největších výrobců elektřiny v Česku chceme dočerpávat energii tam, kde cítíme, že energie chybí. V elektrokolech vidíme budoucnost turistického ruchu i městské individuální přepravy, zároveň si však uvědomujeme, že bouřlivě se rozvíjející trh se zatím nemůže opřít o kvalitní infrastrukturu,“ říká mluvčí projektu Sev.en Energy for Bikers Petr Dušek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru