Rádi běháte nebo teprve začínáte? Najděte si ideální běžecký okruh online
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

ČR - Běžecké trasy praskají ve švech. Po nuceném pobytu doma vybíhají i lidé, pro které je běh premiérou. Ideální pro všechny jsou běžecké okruhy, které si každý může najít online, například na stránce freeruns.cz.

Běh je nejdemokratičtější sport, který lze provozovat – nepotřebujete k němu takřka nic, jenom chuť se hýbat a osvěžit pohyby, které každý spolehlivě v dětství ovládal. Nepotřebujete ty nejdražší boty ani oblečení, hlavní je správná technika a cíl. Ten může být velmi prostý – pro někoho počet uběhnutých kilometrů, pro jiného snaha být co nejvíce v otevřeném prostoru s čistým vzduchem o samotě.

Aktuálně se nejvíce řeší nabraná kila během vynucené domácí izolace. Běh nahrává také lidem, kteří se nechtějí vracet příliš rychle do uzavřených prostor fitness klubů a dalších vnitřních sportovišť. Běh je také meditační záležitost, člověk je sám se sebou, jen se svými myšlenkami, kterým „neuteče“.

Zvýšený nárůst běžců zaznamenaly také značené pětikilometrové trasy, které jsou rozesety ve všech regionech Čech a Moravy a jejichž mapy lze nalézt právě na stránce freeruns.cz. Znamenají pro všechny jistotu ideálně vybraného úseku v místech nejvhodnějších pro zdravý běh (bezpečnost, povrch, vzdálenost, dostupnost).

Je možné si na nich také domluvit trenéra, který sdružuje zájemce ve facebookových skupinách a kdokoliv se k nim může zdarma připojit. Ten poradí, povede a je schopen zodpovědět jakoukoli běžeckou otázku.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru