Nemocnice vybudovala na dětském oddělení vlastní školu pro děti zaměstnanců
Foto: Naděžda Křečková
Zajímavosti

Litoměřice - Vybudováním vlastní školy pro děti zaměstnanců zareagovala litoměřická nemocnice na usnesení vlády ČR o uzavření základních škol. Nemocnice k tomuto kroku přistoupila s cílem udržet v práci zaměstnance, kteří by v důsledku rozhodnutí vlády museli zůstat se svými dětmi mladšího školního věku doma. Nemocnice však v současné situaci potřebuje na zvládnutí epidemie onemocnění COVID-19 všechny své pracovníky.

Provizorní škola sídlí na samostatném patře na jedné ze stanic dětského oddělení, která je pro pacienty momentálně uzavřená, a je v provozu pro děti zaměstnanců už od tří let, a to v době od 6,30 do 19,30 hodin. Děti mají zajištěny obědy a po celý den pitný režim.

„Pro potřeby online vzdělávání zde máme připravený počítači s internetovým připojením. Ti, kteří mají vlastní notebooky, mají svá zařízení pro účely vzdělávání rovněž připojena na nemocniční Wi-Fi síť. Pro žáky zapojené do online vzdělávání jsou navíc k dispozici samostatné pokoje, kde mají na výuku potřebný klid. Samozřejmě je i zde zajištěný dohled. S mladšími dětmi, které mají zadané úkoly ze školy, pracuje přítomný personál,“ přiblížila vrchní sestra dětského oddělení Božena Haufová a doplnila, že o děti kromě dvou herních specialistek působících při dětském oddělení, pečují také dvě vychovatelky z 1. a 7. základní školy v Litoměřicích, dvě studentky UJEP s aprobací pro první stupeň základních škol a jedna asistentka.

Kromě vzdělávání v dopoledních hodinách je pro děti připraven program i na zbylý čas, který v dočasné nemocniční škole tráví. „S dětmi kreslíme, vyrábíme, hrajeme hry nebo máme připravené různé soutěže, samozřejmě vše s ohledem na věk dětí. Proto jak při výuce, tak i mimo ni, pracujeme často ve skupinách,“ doplnila herní specialistka Petra Honová.

Další možnost, kam mohou zaměstnanci nemocnice své děti v době uzavření škol umístit, je litoměřická ZŠ U Stadionu, která byla městem Litoměřice vyčleněna pro zajištění hlídání pro děti rodičů z integrovaného záchranného systému (IZS) a pracovníků v sociálních službách. (nk)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru