Kruhové objezdy ve městě zdobí nově rozkvetlé dvouletky
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Okružní křižovatky v lokalitě Mezibraní a na Vojtěšském náměstí zdobí nově rozkvetlé dvouletky. Naopak letničky byly při poslední výsadbě před zimou odstraněny. Údržbu zmíněných „kruháků“ provádí město celoročně a zahrnuje okopávky, odplevelení či zálivky. Dvakrát ročně pak dochází k nové výsadbě.

„Dvouletky jsou květiny, které v našich klimatických podmínkách přezimují, a pokud je stejně příznivá zima, jako byla například v loňském roce, zvládají i přes zimní období kvést. Letničky jsou pak květiny, které u nás zimu nepřežijí a kvetou zhruba od května do zámrazu,“ vysvětlila Lenka Brožová z odboru životního prostředí městského úřadu.

2610dvouletkykz1

Zdroj: www.litomerice.cz

„Důvodem, proč se u nás sází v květnu a v září, je nedostatečná odolnost letniček vůči mrazu, a potřeba dvouletek zakořenit před zimou. Další výhodou této výsadby je vytvoření téměř stále kvetoucí barevné plochy, což v případě osazení trvalkami není reálné. Trvalky kvetou pouze omezenou a každý rok přibližně stejnou dobu a po zbytek roku vytváří jen zelenou plochu, jako je tomu například na kruhovém objezdu u kulturního domu,“ doplnila Lenka Brožová.

Dvouletky a letničky jsou ve městě osazovány i na dalších květinových záhonech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru