Město vyhlásilo výtvarnou soutěž proti závislostem. Loni se sešlo čtyřicet výtvorů
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Vyjádření životního postoje k problémům závislostí na drogách, kouření a alkoholu je hlavní myšlenkou soutěže „Správným směrem 8“ o vytvoření nejlepšího plakátu proti závislostem. Tu město Litoměřice vyhlásilo začátkem října ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou Policie České republiky již po osmé.

Podle starosty Ladislava Chlupáče je dobře, že se na problematiku závislostí upozorňuje: „Dnešní doba svádí k užívání drog a jiných omamných látek, které se dostávají i do škol, a snižuje se věk jejich konzumentů.“

Soutěž je určená pro žáky základních škol a studenty středních škol a odborných učilišť, které se nacházejí v Litoměřicích. „Lze využít jakékoliv nápadité výtvarné techniky a postupy, kterými jednotlivec vyjádří svůj postoj k závislostem na drogách, kouření, alkoholu a jiných závislostech,“ uvedla manažerka prevence kriminality Lenka Benešová z odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu, která celou soutěž koordinuje. Uzávěrka došlých grafických děl je stanovena na 15. února příštího roku a slavností vyhlášení výsledků pak proběhne 8. března. „Na prvních pět oceněných čekají atraktivní a hodnotné ceny,“ dodává Lenka Benešová.

V loňském roce se v soutěži sešlo celkem 40 děl ze základních a středních škol. Nejlepší výtvory vybírala komise složená ze zaměstnanců pedagogicko-psychologické poradny, krajského a městského úřadu a protidrogové centrály. Vítězkami se staly Natálie Holubová ze ZŠ Ladova a Kristýna Davidová ze Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb Litoměřice. Cenu poroty pak získala Lucie Sanislavová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru