Ve městě přibyla skoro stovka nových stromů. Do výsadby bylo vybráno hned několik druhů
Zdroj: www.meulovo.cz
Zajímavosti

Lovosice - Na území města bylo v průběhu listopadu vysazeno, ve spolupráci s Technickými službami města Lovosice p. o., mnoho mladých stromů. Dřeviny byly rozmístěny tak, aby vhodně doplňovaly veřejný prostor po městě a do budoucna vytvořily příjemné životní prostředí v Lovosicích. Stromy dodala firma ARBOEKO s.r.o. za 250 tis. korun.

Nejvýraznější výsadba proběhla na hřbitově, kde vznikla centrální osová alej se 12 břestovcemi a zdůrazněn kříž ve středu nové části hřbitova 2 katalpami.

Do výsadby byly vybrány listnaté stromy těchto druhů: sakura (Prunus serrulata), javor (Acer platanoides), lípa (Tilia platyphylos), ořešák (Juglans regie), pavlonie (Paulownia tomentosa), břestovec (Celtis occidentalis), jerlín (Sophora japonica), katalpa (Catalpa bignonioides), třešeň (Prunus avium), dub (Quercus frainetto), jírovec žlutý (Aescus flava) a moruše (Morus alba).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru