Hale litoměřické nemocnice nyní vévodí mosty
Foto: Nemocnice Litoměřice
Zajímavosti

Litoměřice - „Děčínské mosty“ je výstava, kterou od 1. dubna do 17. května představí ve fotogalerii v hale Nemocnice Litoměřice děčínská fotografka Emílie Mrazíková.

„Při pochůzkách Děčínem se mostům nevyhnete. Některé jsou unikát. Tento soubor vznikal několik let. Dnes už jsou některé z mostů pouhou vzpomínkou,“ říká o svých obrázcích Emílie Mrazíková, která pracovala jako reprodukční fotografka. Amatérské fotografii propadla už v 70. letech, ve fotokroužku v Jílovém, později se k ní vrátila až v důchodovém věku, kdy „klasiku“ vystřídala fotografie digitální. Žánrově se nevymezuje, inspiraci hledá všude kolem sebe.

Zajímavostí litoměřické výstavy je to, že obrázky mostů doprovodí texty z poezie známé ústecké básnířky Táni Novákové. Autorka knih pro děti i dospělé se rovněž nechala inspirovat mosty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru