Charzy až do obýváku! Zvířata v zooparku můžete nově sledovat i přes webkamery
Velice oblíbené jsou záběry z výběhu charz žlutohrdlých, jejichž dovádění lze díky webkameře sledovat naživo i z pohodlí domova.
Zajímavosti

Chomutov - Čtyři kamery, které sledují život zvířat v jejich expozicích, spustil nedávno chomutovský zoopark. Na webových stránkách organizace můžete online sledovat třeba skotačení charz žlutohrdlých nebo dovádění makaků magot.

Zoopark chce touto novinkou návštěvníkům více přiblížit zvířecí život v areálu. Především ve dnech, kdy třeba není vhodné počasí na procházku. „Když prší nebo mrzne, může být milé zpestření pustit si na obrazovce naše poskakující charzy nebo hledat v teráriu ukrytého varana,“ napovídá ředitelka Zooparku Chomutov Věra Fryčová.

Webkamery jsou čtyři a záměrně jsou umístěné u různých druhů zvířat. Kromě výběhů charz žlutohrdlých a makaků magot momentálně sledují také terárium s varanem stepním a dvě sousedící voliéry, které obývají bažanti stříbrní a krasky červenozobé. I v nich je poměrně živo. „Do budoucna chceme umístění kamer čas od času měnit, aby bylo možné sledovat i další zvířata,“ doplňuje k tomu ředitelka.

Zážitek ze sledování umocňuje také fakt, že jde o profesionální kamery, které natáčejí ve FullHD až 4K kvalitě a mají lepší světelnou citlivost v nočních podmínkách. Navíc přenášejí i zvuk, takže krasky nejen uvidíte létat, ale uslyšíte i jejich štěbetání.

Instalace webkamer do výběhů není složitá, je pouze třeba najít optimální umístění, aby přístroj neponičila zvířata nebo vandalové. A také to chce najít správný záběr. „Třeba u makaků chceme umístění kamery ještě trochu pozměnit, aby je nesnímala tolik z dálky,“ prozradila Fryčová. Přenos z webkamer můžete sledovat na webových stránkách zooparku, konkrétně na odkazu zoopark.cz/navsteva-zoo/webkamery.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru