VIDEO: Novinky u jezera Most: Začalo se se stavbou dalšího občerstvení, vznikají nová hřiště
Balanční stezka u jezera Most. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Více možností pro vyžití dětí i dospělých či výstavba nového občerstvení. To jsou novinky u jezera Most z poslední doby. Některá vylepšení jsou již hotová, na dalších se pracuje.

"Na jezeře Most vzniká nové dětské hřiště. Vyrostla tady balanční stezka a workoutové hřiště. Doplní je ještě velký vrak lodi. Myslím, že toto ocení řada návštěvníků u nás na jezeře," říká náměstek primátora Marek Hrvol. Hřiště v podobě vraku lodi by se mělo začít stavět do konce prázdnin.

https://www.youtube.com/watch?v=vH9qSNQTndc

"Nově chceme kolem hřiště na podzim vysadit stromy, aby bylo více zastíněné. A plánujeme velkou část hřiště nějakou formou zastínit," dodává Marek Hrvol.

V řadě vedle současných stánků s občerstvením a toalet vzniklo také nové staveniště. Začínají práce na výstavbě dalšího stánku pro občerstvení. V následujícím roce přibudou další veřejné toalety, aby jejich kapacita byla pro návštěvníky dostatečná.

Jezero Most, které je rekultivovanou plochou po těžbě hnědého uhlí, se stalo od svého otevření před necelými dvěma lety velmi vyhledávanou rekreační lokalitou.

Pro větší komfort návštěvníků jezera nyní vedení města prověřuje také možnost zastínění některých částí pláží. Řeší se rovněž zavlažování travnatých ploch v okolí stánků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru