U chráněného bydlení v Kamýcké ulici je nová zahrada, její součástí je také zookoutek
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - V parčík s okrasnou a bylinkovou zahradou se během posledních týdnů proměnil dříve nevyužívaný prostor u chráněného bydlení a dílen Diakonie v Kamýcké ulici. Zahrada, jejíž součástí je také zookoutek se slepičkami hedvábničkami, nyní bude sloužit pro společné komunitní i sousedské akce, ale také jako terapeutický program pro klienty Diakonie, kteří budou pomáhat s údržbou zeleně.

„Ačkoli se jedná jen o malý prostor, je pro nás zásadní. Jsem ráda, že se nám toto místo podařilo revitalizovat natolik, aby tu bylo dobře nejen nám, ale také litoměřické veřejnosti, když k nám zavítá,“ řekla ředitelka Diakonie Irena Opočenská při slavnostním otevření nové zahrady.

Diakonie má prostor v dlouhodobé zápůjčce od města Litoměřice, které vznik zahrady podpořilo. S úpravou pozemku pomáhali i pracovníci technických služeb. Výsledek revitalizace si proto na čtvrteční slavností otevření přišli prohlédnout také místostarostka Alena Rožcová, místostarosta Petr Panaš a vedoucí příslušných odborů. „Děkuji technickým službám, odboru územního rozvoje i celé Diakonii za odvedenou práci. Doufám, že budeme moci podpořit více takových projektů, které zlepšují život v našem městě,“ poděkovala Alena Rožcová.

Kromě města, soukromých dárců a nadací na vznik zahrady přispěl také litoměřický Deutschklub, konverzační spolek vedený Hanou Pavlištovou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru