Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Lovosice - V lovosickém centru kultury byly slavnostně vyhlášeny výsledky regionálního kola 12. ročníku soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika Ústeckého kraje. Tři nejlepší soutěžící postoupili do celostátního kola, které se koná v červnu na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice. Ceremoniál proběhl pod osobní záštitou a za účasti hejtmana Jana Schillera a dalších členů krajského vedení.

Ceny nejlepším soutěžícím v regionálním kole předali představitelé Ústeckého kraje v čele s hejtmanem Janem Schillerem, který vyjádřil přání, aby žáky chemie nadále bavila. „Chemie je ve všem a všude, zasahuje do všech oblastí našeho života a setkáváme se s ní na každém kroku. Studium chemie má proto velký potenciál. Snažíme se pro žáky na školách vytvořit to nejlepší možné prostředí a zázemí, aby k chemii, která je tolik důležitá, nacházeli cestu, která je bude nejen vzdělávat, ale i bavit. Věřím, že o mnohých z finalistů soutěže Hledáme mladého chemika Ústeckého kraje ještě jednou uslyšíme jako o významných chemicích České republiky,“ zdůraznil hejtman Schiller.

Během ceremonie byl oceněn také Václav Poříz z Ústí nad Labem, který se v 11. ročníku Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR, tedy celostátním kole soutěže, umístil na třetím místě. Za úspěšnou reprezentaci Ústeckého kraje převzal z rukou hejtmana děkovný list a iPad. 

Soutěž určenou pro žáky 8. a 9. tříd základních škol organizuje v Ústeckém kraji Střední odborná škola technická a zahradnická v Lovosicích. Je zaměřena na celorepublikovou propagaci chemie a je velmi populární. V našem regionu se jí zúčastnilo celkem 1 627 žáků ze 48 škol. Hlavním partnerem soutěže je Ústecký kraj. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru