Pošta už neroznáší noviny. Řada lidí si stěžuje, že je nedostali do schránky
Ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Ústecký kraj – Až tisícům lidí po celé republice nedorazily nebo přišly s velkým zpožděním předplacené noviny. Informoval o tom server tn.cz.

Od 1. ledna se o jejich distribuci již nestará Česká pošta, pro kterou šlo o nerentabilní službu a nenašla další shodu s vydavateli. Od začátku nového roku distribuci předplatného denního disku zajišťuje místo pošty PNS ve spolupráci s Mediaservisem.
Denně mají do schránek doručovat v průměru 250 tisíc deníků. Spolupráce má probíhat tak, že PNS vyzvedne noviny z tiskárny, roztřídí je v jednotlivých regionech a zaveze do prodejních míst, kde si je převezmou doručovatelé Mediaservisu.

Mediaservis potřebuje za účelem roznášky přibližně 4 tisíce doručovatelů. A zde může být problém – noví nezaškolení lidé nebo prostě jen nedostatek pracovních sil.

Co dělat, když nedostanete své noviny?

Společnost První novinová společnost radí: „V případě potřeby reklamace na poskytovanou službu nadále kontaktujte svého vydavatele s využitím stávajících kontaktních údajů. Děkujeme za pochopení,“ informuje na svých stránkách. Kontaky na vydavatele naleznete zde. Další variantou je využívání služeb bezplatných internetových deníků či zpravodajských aplikací pro mobilní zařízení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru