V Krajské zdravotní proběhly tradiční letní slavnosti Ústeckých minidětí
Foto: Krajská zdravotní
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Podpořit rodiče a blízké dětí, předčasně narozených v ústecké nemocnici, popovídat si a podívat se, jak prospívají, rozhodli se i letos lékaři a zdravotní sestry Novorozeneckého oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Za lůžkovou částí pavilonu „A“ ústecké Masarykovy nemocnice proběhlo v sobotu 20. května již třetí setkání Ústeckých minidětí, kterého se zúčastnilo více jak šedesát dětí a přes sedmdesát rodičů.

Bývalé malé pacienty a jejich blízké přivítal primář ústeckého novorozeneckého oddělení MUDr. Petr Janec, MHA. „Tato setkání pořádáme tradičně. Rodiče si na nich sdělují své poznatky s vývojem nedonošených a dříve narozených dětí a jejich výchovou. Nás zdravotníky, jak lékaře, tak zdravotní sestry, setkání ujišťují, že naše práce má smysl,“ řekl MUDr. Petr Janec, MHA.

Hlavní organizátorem setkání Ústeckých minidětí je MUDr. Ing. Martin Pánek. „Již třetího letního setkání se zúčastnil rekordní počet dětí v doprovodu rodinných příslušníků. Celé akci přálo počasí a rozzářené oči ústeckých minidětí, které na svém startu do života potřebovaly naší pomoc, jsou tou nejlepší odměnou pro nás zdravotníky,“ dodal MUDr. Ing. Martin Pánek.

Pro nedonošené děti a jejich rodiče byly připraveny soutěže, naučná stanoviště, malování na KIWANIS panenky, malování na obličej, velká nafukovací skluzavka a tradiční opékání vuřtů. Maminka Zdeňka Houdková si pravidelná setkání pochvaluje. „Srazu Ústeckých minidětí se účastním pravidelně. Honzík má devítiletého brášku, který při narození vážil devět set deset gramů, takže na akci jsme opakovaně. Velmi mě těší, že se srazy nedonošených dětí pořádají. Potkám se s rodiči miminek, se kterými jsme byli hospitalizováni v nemocnici a také se vidím s lékaři a zdravotními sestřičkami, které nám dost pomohli,“ uvedla Zdeňka Houdková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru