Maminka z Klášterce nad Ohří vylepšila léčebnou kúru našich babiček a slaví s ní úspěchy
Vítězka přebírá hlavní cenu.
Zajímavosti

Klášterec nad Ohří - Martina Štefanková je mladá maminka z Klášterce nad Ohří. Když byla její dcera nemocná, vyzkoušela tradiční recept a dávala jí tzv. Priessnitzovy zábaly (mokrá látka, igelit, suchá vrstva). Jenže malému dítěti pořád sklouzával, nedržel, a tak si ušila vlastní. Teď se svým nápadem – projektem Mamavis - vyhrává soutěže začínajících firem. Aktuálně vyhrála první místo v celorepublikové soutěži Nastartujte se a 300 000 korun k tomu. Za úspěchem Mamavis stojí v první řadě skvělý nápad, výraznou pomocí přispělo ale i Inovační centrum Ústeckého kraje.

V soutěži Nastartujte se soutěžilo 45 přihlášených a z nich vybrala odborná porota právě projekt zábalůMartiny Štefankové.Její nápad je přitom geniálně jednoduchý. Jedinečnost a novost tohoto výrobku spočívá v praktickém a komfortním provedení klasického Priessnitzova zábalu, které drží, funguje a dětem nepadá. Zábal je navíc víceúčelový a nemusí tedy sloužit pouze pro léčbu nachlazení, dá se v upraveném provedení použít na bolavé klouby, záda atp.

Martina si na své řešení Priessnitzova zábalu nechala schválit užitný vzor a začala podnikat. Nejprve na základě intuice, poté se přihlásila do programu Inovačního centra Ústeckého kraje pro začínající podnikatele, který ji pomohl vypracovat byznys plán, rozšířit tým i získat první investice.

2911vitezka2

Mamavis - nastartujte se.

“Díky inkubátoru jsem se postupně se svým rozšířeným týmem přesunula od amatérství k profesionálnímu podnikání,” popisuje Martina svůj posun a dodává: „V roce 2017 jsem navázala spolupráci s Inovačním centrem Ústeckého kraje, přihlásila se do inkubátoru a zvítězila v závěrečných prezentacích Startup Go Grill. To mi zásadně pomohlo rozvinout vlastní podnikání.“

S výhrou v soutěži Nastartujte se pak získala i vysokou finanční odměnu: „Zmíněných 300 tisíc korun v hotovosti a dalších 200 tisíc ve službách samozřejmě využiji pro další rozvoj podnikání. Jelikož chceme dále expandovat, peníze použijeme právě na to,“ doplňuje Martina.

ICUK dopomohl Mamavis i k dalšímu úspěchu. Projekt se umístil v TOP 8 nejlepších biotechnologických projektech ČR vglobální soutěžiStartupWorld Cup.

“Máme radost, když se projektům, které podporujeme a pomáháme jim růst, daří. V současné době se projekt Martiny Štefankové připravuje na další expanzi a boduje ve národních i celosvětových soutěžích. Mamavis je co do úspěšnosti výjimečným projektem, ale věřím, že podobných projektů náš inkubační program bude generovat čím dál více,” říká na závěr optimisticky ředitel ICUK Tomáš Siviček.

logolink MSMT VVV hor barva cz


Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru