Prvním litoměřickým miminkem roku je holčička Karla. Narodila se 21 minut po půlnoci
Zdroj: www.litomerice.cz
Zajímavosti

Litoměřice - Jen dvacet jedna minut po příchodu nového roku se v litoměřické porodnici narodilo první litoměřické miminko roku 2019. Je to holčička a jmenuje se Karla Sendlai. Měří 49 centimetrů a váží 3300 gramů.

Přivítat ji a zároveň pogratulovat mamince přišli ve středu zástupci vedení nemocnice předseda představenstva Radek Lončák, manažerka pro nelékařské zdravotnické obory Lenka Kalábová a vrchní porodní asistentka gynekologicko-porodnického oddělení Monika Boudová. První letošní miminko od nich dostalo na památku zlatý řetízek s přívěskem a maminka květinu. Navíc bylo oběma zdarma poskytnuto ubytování na nadstandardním pokoji.

0301miminkolt2

Karla a její maminka. Zdroj: www.litomerice.cz

Karla je prvním litoměřickým miminkem roku 2019 a zároveň druhým miminkem Ústeckého kraje. Jen o sedm minut ji předstihl chlapeček narozený v Ústí nad Labem. Do porodnice její maminka Dana Chytková dorazila 31. prosince už v odpoledních hodinách. „Nečekala jsem, že bude Karla prvním miminkem Litoměřic,“ přiznala matka holčičky. Zároveň dodala, že Karla je jejím prvním potomkem. „Nechci, aby zůstala jedináčkem, za pár let se sem pravděpodobně ještě vrátím,“ předeslala s úsměvem Litoměřičanka Dana Chytková, které se dle jejích slov v litoměřické porodnici moc líbí.

Zajímavostí je, že v Litoměřicích bývají prvními miminky roku většinou děvčátka. Bylo tomu tak nejen letos a loni, ale kromě roku 2017, kdy se jako první narodil chlapec František, také v roce 2016, 2015 a 2014. V loňském roce se v Litoměřicích narodilo celkem 282 dívek a 303 chlapců. Nejčastějšími jmény zůstávají u kluků dlouhodobě oblíbení Jan, Ondřej a Vojtěch, z holčičích pak Nela, Aneta a Eliška.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru