TIP NA VÝLET: Kam o víkendu? Hrady a zámky otevírají své brány
Zámek Stekník na Žatecku. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Ústecký a Karlovarský kraj – Je to skvělá zpráva pro všechny milovníky výletů a kulturních památek. Po dlouhé zimě se opět začínají otevírat brány hradů a zámků.

Někde mají pro návštěvníky nachystané prohlídky nově zrestaurovaných prostor, někde vás bude čekat i bohatý doprovodný program. My tu pro vás máme výběr těch památek, na kterých vás rádi uvítají již tuto sobotu a neděli a také jednu již tradiční akci na Řípu.

ZAHÁJENÍ SEZÓNY NA ZÁMKU PLOSKOVICE

30. 3. 2019 OD 9:00 – 16:00 HOD., ZÁMEK PLOSKOVICE, PLOSKOVICE 1

Zahajujeme další sezónu zámku a srdečně vás zveme na prohlídky interiérů a jedinečných grott. První návštěvníky uvítáme již tuto sobotu 30. března v 9:00 hodin. Přijďte si s námi užít krásný den a zahájit tak další úspěšnou sezónu. Společně s Café Páv připravujeme doprovodný program.

Vstupné: dospělí 130 Kč, děti od 6 let/studenti/senioři 90 Kč, rodinné 340 Kč

ZAHÁJENÍ SEZÓNY NA ZÁMKU STEKNÍK

30. 3. 2019 OD 10:00 – 15:30 HOD., STEKNÍK 1, ŽATEC

Vážení návštěvníci, přijďte s námi zahájit již 7. sezónu na zámku Stekník. Srdečně vás zveme na prohlídky interiérů, které zahrnují také některé nově zrestaurované prostory zámku (sala terrena), tradičně se můžete těšit na výstavu historických hraček a kočárků v jižním křídle, zámeckou kapli a samozřejmě zahrady. Otevíráme již tuto sobotu 30. března a neděli 31. března.

Vstupné: dospělí 100 Kč, děti od 6 let/studenti/senioři 70 Kč, rodinné 260 Kč

ZAHÁJENÍ SEZÓNY – ZÁMEK LIBOCHOVICE

30. 3. 2019 OD 9:00 – 15:00 HOD., NÁM. 5. KVĚTNA 1, LIBOCHOVICE

Nenechte si ujít zahájení návštěvnické sezóny na zámku Libochovice. Brány zámku se pro návštěvníky opět dokořán otevřou již tento víkend.

Vstupné: dospělí 120 Kč, děti od 6 let/studenti/senioři 80 Kč, rodinné 310 Kč

SLAVNOST DNE OTEVŘENÉHO NEBE

30. 3. 2019 OD 12:00 HOD., ROTUNDA SV. JIŘÍ, HORA ŘÍP

Nadační fond Josefa Zezulky vás již tuto sobotu zve na Den otevřeného nebe na Řípu a Den otevřených dveří v Soukenické s bohatým kulturním programem. Jedná se o tradiční, již 26. ročník akce, na kterou se sjíždějí lidé z celé země, aby prožili vzácné okamžiky.

Vstupné: zdarma

VÍTÁNÍ JARA NA HORNÍM HRADĚ HAUENŠTEJNĚ

30. 3. 2019 OD 11:00 – 17:00 HOD., HORNÍ HRAD HAUENŠTEJN, KRÁSNÝ LES

Přijďte s námi vyhnat zimu z Hornohradského údolí i Krušných hor a přivítat jaro. Na hradě Hauenštějně bude tradičně veselo, nazdobíme Moranu a společně ji pošleme proudem Hornohradského potoka pryč. Na děti tu čeká Divadélko Ondřej se dvěma představeními, dobrodružná hra po celém hradě, své umění předvede Skupina historického šermu MORTIS a o hudbu se postará Poslední Vagón. V hornohradském zámeckém parku se můžete povozit na koníkovi a nebo si můžete vyrobit něco pro radost v jarních tvořivých dílnách.

Vstupné: dospělí 150 Kč, děti 100 Kč, rodinné 450 Kč (až tři děti do 10 let)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru