Litoměřice - Vinobraní klepe na brány Litoměřic. Návštěvníky hojně navštěvovaná akce, která velkolepě zakončí první ročník Litoměřického kulturního léta, nabídne 18. a 19. září kromě burčáku i 123 hodin zábavy odehrávající se na šesti scénách v podání téměř čtyř stovek účinkujících.

Městská kulturní zařízení (MKZ) jako organizátor akce právě vydala kapesní leporelo s programem, které strčíte do kapsy a můžete vyrazit vybaveni potřebnými informacemi za zábavou. K dostání je na pokladnách MKZ a informačním centru.

Vinobraní bude i letos dvoudenní. „Ačkoliv je naplánován dle osvědčeného schématu, připravena je i řada novinek," slibuje ředitelka MKZ Věra Kmoníčková. Jak v pátek, tak v sobotu bude na Mírovém náměstí probíhat velkolepý historický program spojený s řemeslným jarmarkem, kejklováním, zpěvem, tancem, rytířskými turnaji a pochody s loučemi. Hlavní pódium před radnicí nabídne pestrý hudební program, který ozdobí kapely Ready Kirken, Petr Bende, Jelen či MIG 21. Sobotní program vyvrcholí nezapomenutelnou ohňovou show v podání skupiny Amanitas.

Scéna na Dominikánském náměstí bude v pátek patřit hudebním tělesům a muzikantům litoměřické základní umělecké školy. V sobotu ji ovládne moderně pojatý jazz a swing v podání Leny Yellow, Paula Batto, Sarah & The Adams a místní Swing Coffee.

„Návštěvníci by si neměli nechat ujít ani nádvoří divadla," upozornila Věra Kmoníčková. V pátek si zde zazpívají litoměřické pěvecké sbory, přičemž sobotní den bude patřit dětem a dospělým, které dětmi být nepřestali. V programu se představí soubory Pohadlo, Li-Di, Vlkoryb, Dřevěné divadlo Honzy Hrubci a Sváťa. Po celý den se mimo jeviště o interaktivní zábavu postará divadlo DRAK.

Co přinese sobota?

V sobotu nabídne zábavu i nádvoří hradu, kde před polednem zahraje Rosťa Pechoušek. Ve 13 hodin přijede obhlédnout své panství český král Karel IV., s nímž si zde návštěvníci budou moci připít číší lahodného vína. Zatímco král s družinou vyrazí před 14. hodinou na náměstí, program v hradu s ochutnávkami vín a hudebními vystoupeními bude probíhat až do 18. hodiny.

Dalším místem, kde se má v pátek i v sobotu odvíjet kulturní program, je Kostelní náměstí, které potěší příznivce taneční hudby. Páteční program zpestří i živí hudebníci.

Na dětské návštěvny čeká oblíbená procházka ve strašidelném sklepení a lunapark na parkovišti U Hvězdárny.

Rekonstrukce plynovodu a vodovodu na Mírovém náměstí přitom probíhá podle harmonogramu. „Nadále platí, že stavební práce mají být ukončeny do zahájení vinobraní," ujistila vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková. V prostoru před radnicí pomalu končí a na straně před muzeem a Komerční bankou opravy vrcholí.

Dopravní omezení

V souvislosti s vinobraním je třeba respektovat i některá dopravní omezení. „Upozorňujeme řidiče, že od čtvrtka 17. září do neděle 20. září se nesmí na náměstí a na parkovišti U Hvězdárny parkovat. V průběhu pátečního a sobotního dne pak bude vjezd na náměstí a do některých z přilehlých ulic zcela zakázán," uvedla ředitelka MKZ Věra Kmoníčková. Majitele parkovacích karet i rezidenti byli stejně jako v předchozích letech na dopravní omezení upozorněni pracovníky technických služeb města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru