Terezín - Téměř dva a půl tisíce „kačerů", jak si důvěrně říkají milovníci geocachingu, se sešlo poslední květnovou sobotu v Terezíně u příležitosti pátého ročníku Terezínských her.

2905cachingStejně jako v minulých letech uskutečnilo se i letos mezinárodní setkání s podporou Ústeckého kraje a pod záštitou krajské radní pro oblast kultury a památkové péče Jitky Sachetové, která se osobně zúčastnila zahájení závodu SAPÉR, a večer se starostou Terezína Danielem Trapani slavnostně pokřtila pamětní mince vydané u příležitosti akce. „Podobné mezinárodní akce podporujeme i vzhledem k tomu, že nám pomáhají ukázat Terezín také z jiné stránky, než tolik citované historické," řekla Jitka Sachetová.

Jak řekl organizátor akce Marian Heczko, Terezínské hry probíhají každý rok v květnu od roku 2012. Na začátku všeho byla jednodenní akce inspirovaná oblíbenou televizní soutěží "Fort Boyard". Prostory ravelinu 18, které byly zvoleny pro první ročník, skvěle posloužily a navodily atmosféru tajemné pevnosti skrývající poklad. První ročník pod názvem "Za pokladem pevnosti Terezín" se návštěvníkům líbil, což bylo velkou motivací pokračovat. „Letos jste se tady mohli potkat s lidmi z Německa, Švédska, Chorvatska i z Indie. Pro všechny má Terezín neopakovatelnou atmosféru," dodal Maria Heczko. Pro velký zájem připravili organizátoři ve hře Za pokladem o jeden turnus navíc a pilotně odstartovali novou soutěž pro zdatné jedince s názvem SAPÉR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru