Litoměřice -Unikátní prostor na lodi plný umění s názvem Cargo Gallery myslí o prázdninách i na děti a každou neděli pro ně ve spolupráci s Nadací ČEZ pořádá v Litoměřicích odpolední kulturní program.

2208cargo

Malé diváky i jejích rodiče zve v rámci projektu Léto patří dětem k návštěvě dětských filmů nebo divadelních inscenací až do poloviny září, a to úplně zadarmo. Uplynulý víkend tento projekt potěšil všechny zájemce pásmem filmů Hermíny Týrlové. Nadace ČEZ podpořila tento projekt částkou 280 000 korun.

Nevšední kulturní prostor Cargo Gallery, který vznikl přestavbou nákladní lodi Niké z roku 1954, s sebou na trase mezi Prahou a Drážďanami celoročně přiváží pestrý program v podobě koncertů, filmů, výstav, divadelních inscenací i workshopů a tanečních akcí. „Unikátní program Cargo Gallery cestuje mezi Prahou a Drážďanami, domovským přístavem naší lodi ale vždycky bude region Severních Čech. Proto jsme právě v Litoměřicích, kde program Cargo Gallery před rokem startoval, chtěli po dobu letních prázdnin nabízet pestré kulturní vyžití úplně všem včetně nejmenších dětí," uvedl Květoslav Vršovský z Cargo Gallery. Multifunkční prostor na tekoucí vodě tak pro děti a jejich rodiče vyhradil všechna letní nedělní odpoledne a malé filmové i divadelní nadšence pozve letos ještě čtyřikrát.

Minulý víkend naplnil hodinový odpolední program pro děti čtyři krátké filmy režisérky Hermíny Týrlové. Již nadcházející víkend budou moci malí diváci i jejich rodiče zhlédnout pásmo animáků, první neděle v září bude zase patřit promítání loutkového filmu Malý pán. Projekt Léto patří dětem pak 11. září završí divadelní představení Motýli jsou volní v podání Mladivadla z litoměřické umělecké školy.

Díky spolupráci s Nadací ČEZ, která prázdninový kulturní projekt Cargo Gallery finančně podpořila, je vstup na všechny akce pro děti i jejich rodiče zcela zdarma. „Prázdninový projekt Cargo Gallery láká děti ze severu Čech k aktivnímu a kulturnímu trávení volného času svou otevřeností, pestrostí i netradičním prostředím přímo na vodě. Rádi jsme proto organizátorům přispěli, aby mohli celý nedělní program zpřístupnit všem zájemcům bez rozdílu," sdělila k nadační podpoře Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru