OBRAZEM: Jéňa dostal druhou šanci na život, ovečka má náhradní lidskou mámu
Foto: Alice Langer Rusinová
Litoměřice

Lounsko - Život k právě narozené ovečce byl dost krutý. Jen pár minut mohl být se svojí mámou. Ta, bohužel, chvíli po porodu uhynula.

Majitelům osud malého jehňátka nebyl lhostejný a tak požádali o pomoc jejich kamarádku, paní Alici Langer Rusinovou z Líšťan u Loun. Ta je nyní na mateřské dovolené a stará se o několika týdenní dceru. Ovečce začali s manželem říkat Jéňa.

„Majitelé vědí, že jsem pracovala na veterině, a že jsem blázen do zvířat. Jsem na mateřské a můžu ovečku krmit po 3hodinach ve dne v noci. Oni chodí do práce a tak jsem se Jéni ujala a starám se o něj“, řekla náhradní ovčí maminka, Alice Langer Rusinová.

Jéňu krmí ovčím mlékem, které sehnal veterinární lékař a dokrmuje ho i Sunarem. „Ráda bych mu touto cestou poděkovala za pomoc“, sdělila paní Alice.

Ovečka bydlí v cestovní postýlce, která byla původně pro dceru. V ní má přebalovací podložky, které dodávají majitelé. A také plyšového koně, ke kterému se ráda tulí.

„Pokud všechno půjde jak má a nenastanou nějaké komplikace, plánujeme, že by se Jéňa v létě vrátil ke stádu. Zhruba za dva měsíce začneme ovečku pomalu dávat i ven, aby si zvykala“, doplnila Alice Langer Rusinová.

foto

1002jena

Takto ovečka strádala bez své ovčí mámy. Foto: Alice Langer Rusinová

1002jena6

Pak našla náhradní rodinu... Foto: Alice Langer Rusinová

1002jena3

1002jena4

1002jena5

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru