PŘÍBĚH: V době svého volna zachránil lidský život, nikomu o tom ale neřekl. Skromný strážník se zachoval jako hrdina
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Litoměřice

Varnsdorf - Vedení města předalo strážníkovi Městské policie Varnsdorf Josefu Lochařovi finanční šek a věcný dar, kterým ocenilo jeho významnou zásluhu při záchraně života muže, který během vánočních svátků v roce 2020 zkolaboval v jednom z marketů během nakupování.

Záchrana života se odehrála během vánočních svátků v roce 2020 v marketu Kaufland. Josef Lochař měl zrovna volno a byl na nákupu, když v tom uviděl muže, který zkolaboval v uličce mezi regály. Ihned k muži přiběhl a začal s resuscitací. Obsluhu marketu požádal o přivolání zdravotnické záchranné služby a zeptal se na přítomnost defibrilátoru na prodejně. K velkému štěstí společnost Kaufland v tu dobu vybavila všechny své prodejny defibrilátory, Lochař navíc se stejným typem přístroje pracoval během služby a při jeho zapojení tak neztrácel drahocenný čas. Muže následně předal zdravotníkům k dalším úkonům, svou duchapřítomností a zkušenostmi mu ale zachránil život.

Podle skromného vyjádření strážníka Josefa Lochaře by se obdobným způsobem prý zachoval každý. Vedení Varnsdorfu se i přes jeho skromnost rozhodlo tento příkladný čin ocenit. „Zachoval se jako opravdový hrdina. V době osobního volna zachránil lidský život a nikomu to neřekl. O jeho činu jsme se tak dozvěděli náhodou až po roce. Ještě jednou mu srdečně děkuji,“ dodal ředitel městské policie Jiří Sucharda.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru