Podívejte se, takto bude vypadat nové autobusové nádraží v Lovosicích
Vizualizace budoucí podoby. Foto: Chládek & Tintěra
Litoměřice

Lovosice – Stavební společnost Chládek & Tintěra slavnostně zahájila dlouho očekávanou revitalizaci autobusového nádraží v Lovosicích. Stavební práce budou probíhat do konce letošního roku a přinesou s sebou i dočasná dopravní omezení, která se týkají zejména přechodného umístnění autobusových zastávek do ulice Žižkova.

Výraznou proměnou projde zejména stávající plocha autobusového nádraží, kde stavbaři navrhli zcela nové uspořádání jednotlivých autobusových stání a zároveň zredukovali jejich počet (původně 7 stání, nově 5 stání) a vytvořili odstavná stání pro dva autobusy. Toto nové řešení výrazně přispěje ke zvýšení komfortu a bezpečí cestujících a zároveň pomůže zajistit větší plynulost autobusové dopravy v prostoru nádraží. Dále jsou v rámci stavby navrženy úpravy přilehlých komunikací – úprava šířkových poměrů v Terezínské ulici mezi obrubníky s napojením Žižkovy a Nádražní ulice a úprava komunikace k bývalé poště a napojení železničního nádraží.

„V současné době probíhají úpravy přilehlých komunikací. Hlavní stavební práce na autobusovém nádraží budou zahájeny v druhé polovině září. Cílem projektu, investora MU Lovosice i zhotovitele, je provést stavbu v řádném termínu a kvalitě. Realizací projektu vznikne moderní a kulturní prostor pro pohyb cestujících a veřejnosti,“ uvedl vedoucí projektu Martin Chmelař.

Součástí projektu bude již zmíněná rekonstrukce komunikací, vč. úprav navazujících chodníků, vytvoření nových parkovacích míst (v prostoru nádraží) při zachování stávající vzrostlé zeleně, zachování 3x míst pro taxislužby, nové veřejné osvětlení a úprava odvodnění zpevněných ploch, výškové vyrovnání povrchových zařízení inženýrských sítí ve vozovce, vyvolané překládky inženýrských sítí.

„Díky revitalizaci získá lovosické autobusové nádraží svěží moderní podobu – cestující se mohou těšit na nová krytá nástupiště, přehledný navigační a informační systém a nově upravené přístupové trasy k nádraží,“ shrnul přínosy stavby Pavel Stoulil, obchodní ředitel společnosti Chládek & Tintěra.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru