V Lovosicích se bude natáčet dokument o slavném rodákovi. Kdy se objeví na obrazovkách?
Andrea Sedláčková a Michael Kratochvíl v archivu v Lovosicích. Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - V našem městě se na konci března začal natáčet dokumentární film o slavném lovosickém rodákovi fotografovi Antonínu Kratochvílovi.

Dokument v režii Andrey Sedláčkové, kterou můžete znát například jako režisérku dokumentu o Václavu Havlovi či velmi úspěšného filmu Fair play, se bude natáčet nejen v Lovosicích, ale také na Ukrajině či New Yorku.

Ve filmu vystupuje především syn Antonína Kratochvíla Michal, který se vydává po stopách své rodiny, přičemž jeho pátrání začíná právě v Lovosicích v Státním oblastním archivu, kde se dozvídá mnoho zajímavých informací o příchodu svého dědečka do Lovosic, o tom, kde měla jeho rodina dům a fotografický ateliér.

Film se bude natáčet až do podzimu letošního roku a v únoru roku 2020 by měl mít premiéru. Snímek vzniká ve spolupráci s Českou televizí, ale půjde také do kinodistribuce. Vzhledem k plánům využívat nově zrekonstruovanou kavárnu Lovocafé taktéž jako kinosál, bude se město snažit zrealizovat předpremiéru dokumentu právě v Lovocafé. Promítání by navíc bylo doplněno putovní výstavou a návštěvou samotného Antonína Kratochvíla.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru