Teploty zamíří až ke 20 stupňům, obloha však zůstane podmračená
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Podobně jako před osmi lety, také letos se v úvodu května na skok vrátila zima. V sobotu odpoledne se v nížinách teploty stěží vyšplhaly na 7 °C a nahoře v Krušných horách dle očekávání sněžilo. Na vrcholcích našich hor napadlo až několik čísel sněhu, přičemž na nedalekém Klínovci výška nové sněhové pokrývky dokonce překročila hranici 15 cm. V nadcházejících dnech se zase oteplí, nebe zalitého sluncem se nicméně nedočkáme.

V noci z pondělí na úterý 7. května bude ještě doznívat příliv chladného vzduchu od severozápadu, jinak už ale většina úterního dne bude patřit tlakové výši postupující k východu až jihovýchodu, jejíž střed najdeme kdesi pod Českem. Poněvadž si tato tlaková výše ze střední Evropy v zásadě udělá jen tranzitní prostor, na počasí se zase až tak moc nepodepíše. Takže? Takže co se chování oblaků týče, lze očekávat reprízu pondělka. Tedy v nočních a ranních hodinách jasno až skoro jasno, potom převážně polojasno až oblačno, beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty okolo 8 až 12 °C, ráno v minimu kolem bodu mrazu.

Ve středu 8. května se ke slovu dostane tlaková níže migrující z Atlantického oceánu přes Britské ostrovy kamsi do neznáma. Nuže po její přední straně k nám začne proudit teplejší vzduch od jihozápadu, v důsledku čehož rtuť v teploměru povyroste. Avšak jak všichni víme, oblasti nižšího tlaku vzduchu nerady azůro. Zpočátku středy, konkrétně mezi půlnocí a východem slunce, plus minus, sice bude jasno, posléze se ale od západu přihrne nejdříve vysoká, potom i ta níže plující oblačnost – k večeru a večer možná symbolický deštík. Nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C, ráno v minimu kolem 4 až 0 °C.

Ve čtvrtek 9. května diktatura výše zmíněné cyklóny. Čili po dobu všech 24 hodin převážně oblačno a k tomu dozajista trochu sprchne, ať už skrze déšť, přeháňku anebo kombinaci obojího. Zkrátka takové to skotské počasí. Nejvyšší odpolední teploty okolo 12 až 16 °C, ráno v minimu kolem 6 až 2 °C.

Jak by mohlo být o víkendu (nezapomeňte, že v neděli je Den matek)?

  • 10. květen: přes den 13 až 17 °C, polojasno
  • 11. květen: přes den 9 až 13 °C, zataženo, déšť
  • 12. květen: přes den 9 až 13 °C, slunečno

Žádná sláva, že? (soj)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru