V části Žižkovy ulice se bude měnit veřejné osvětlení
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - V části ulice Žižkova bude do konce června vyměněno veřejné osvětlení. Jedná se o další z řady investičních akcí připravených pro realizaci v tomto roce.

K výměně osvětlení dojde v části ulice u obytných domů č.p. 14, 16, 18, 20 a 26. Nová trasa bude obsahovat celkem 8 stožárů a svítidel. Pro kvalitní osvětlení komunikací, veřejných prostor a příjezdových komunikací budou použita 40 W LED svítidla na šesti metrových stožárech. Stavbou nebudou dotknuty povrchy komunikací, umístění všech osvětlovacích stožárů bylo navrženo v zeleném pásu.

„Původní betonové stožáry byly místy popraskané, měly prorezlou armaturu a elektrické vedení nedokázalo zajistit kvalitní dodávku energie. Jejich hlavní vadou ovšem bylo, že již nesplňovaly požadavky na kvalitní osvětlení komunikací dle norem ČSN,“ přiblížil místostarosta Vladimír Šuma s tím, že na špatné osvětlení poukazovali také místní obyvatelé.

K předání staveniště došlo v 16. týdnu. Dokončení prací je naplánované do 8 týdnů od zahájení realizace díla, tedy v druhé polovině června. Město za zakázku zaplatí celkem 280.000,- Kč včetně DPH a to společnosti KAMOONT GROUP s.r.o. ze Štětí, která vyhrála výběrové řízení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru