Kavárna LOVO Café je zkušebně otevřena. Práce by měly být dokončeny koncem června
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Důkladná renovace, která změnila prostory bývalé zakouřené hospody v elegantní stylovou kavárnu, navazuje na loni zrekonstruovaný sál v patře budovy. Na rekonstrukci vstupní haly, recepce a galerie se zatím ještě pracuje. Tyto práce by měly být dokončeny koncem června.

Objekt hotelu s restaurací dnes znovu ožívá díky nápadům achitekto-designerské dvojice manželů Whiteových, jejich kolegyni, paní Simoně Wágnerové a progresivnímu vedení města. Krom prostor kavárny vznikl v přízemí Start UP pro podnikatelské aktivity, dětský koutek a salónek pro uzavřenou společnost. V kavárně je též pódium, které je určeno na tzv. Open Mike, tedy pro amatérské hudebníky a další umělce, kteří si chtějí zkusit prezentovat se před veřejností.

Celá přízemní část budovy byla zbavena příček, byla položena velkoformátová keramická dlažba a velkoryse pojaté prostory daly vyniknout kráse detailu - například stropních svítidel, zrcadel či originálních obkladů na toaletách. Odhalení původního zdiva na stěnách a sloupech působí rustikálním dojmem, přesto je prostor velmi útulný, domácký ale zároveň luxusní. Křídla dveří, osvětlení a další původní prvky byly repasovány a znovu umístěny, takže skvěle dotvářejí ,,vintage“ atmosféru. Použití tlumených barev a klasické tvary nábytku tvoří pojítko mezi kavárnou a horním sálem. Morálně mrtvý prostor tak získal díky citlivé rekonstrukci a mnoha svěžím inovacím nového ducha s hmatatelným přesahem do historie. „Již delší dobu jsme zaznamenávali potřebu občanů rozličných věkových skupin po multifunkčním prostoru k setkávání. Prostoru, který by byl na úrovni a poskytl zázemí k přednáškám, komorním koncertům, videoprojekci, prezentaci amatérských i profesionálních hudebníků, výtvarníků a spisovatelů, to vše při dobré kávě, zákusku či sklence vína. Do budoucna bychom rádi nabízeli výlučně regionální a domácí produkty. Věřím, že si nová kavárna brzy získá své stálé zákazníky,“ sdělil Milan Dian, starosta města.

1305lovocafe1

Zdroj: www.meulovo.cz

Prostor původního dvojdomu z roku 1850 byl několikrát přestavován. Postupně v něm bylo umístěno třeba i holičství, bufet, kanceláře, byty a naposledy pak butik. Restaurace, která při svém založení patřila spíše k luxusnějším zařízením ve městě, se v šedesátých letech stala IV. cenovou skupinou. Hospoda s hernou zde byla ještě v roce 2015. V dobách dřívějších se zde však konaly bály, koncerty, shromáždění a přednášky, od r. 1912 zde pravidelně hrálo kino.

V tuto chvíli ovšem práce na proměně Centra kultury Lovoš nekončí. Z bývalé prodejny oděvů vznikne galerie a recepce Centra kultury, která tak bude zcela bezbariérová. K prodeji zde budou lístky na kulturní akce, suvenýry, či si zde vyřídíte pronájem některých z místností včetně hlavního velkého sálu LOVO divadla. Všechny práce zajišťuje společnost LT-BAU s.r.o. z Litoměřic. Pro tento rok je také naplánována výstavba nového výtahu, který umožní bezbariérový přístup z přízemí až do nejvyššího patra sálu. Kompletní rekonstrukce bude město stát 8 400 000,-Kč.

„Následnou fází, která se nabízí a kterou bychom rádi realizovali v budoucnu, bude vznik minipivovaru v suterénních prostorách Lovoše. Byl by to další návrat, tentokrát k 300leté tradici vaření piva v našem městě. Prosperující lovosický pivovar byl zrušen v roce 1950,“ doplnil starosta.

1305lovocafe2

Zdroj: www.meulovo.cz

Kavárna nabídne bohatý kulturní program. „Velmi se těšíme zejména na filmové večery. V žádném případě však nechceme nahrazovat velká kina a multiplexy. Prostory na to nejsou vhodné a kousek za řekou je skvěle fungující kino, stejně tak v Ústí nad Labem. Proto se zaměříme zejména na alternativní scénu, studentské nebo kultovní filmy. Program filmových večerů nebudeme vymýšlet sami. Ještě do konce května bychom rádi založili lovosický filmový klub, který by pak se svými členy sestavoval program a zapojil se i do dalších akcí jako například Filmové léto na Osmičce atd.,“ sdělil Vojtěch Krejčí, ředitel KC Lovoš. V kavárně budou probíhat hudební večery nejrůznějších žánrů. Těšit se mohou i maminky, tatínkové a jejich děti. V rámci dětského koutku zde budou probíhat tvořivé dílny zaměřené zejména na manuální zručnost a rozvoj dětí.

Základem každé kvalitní kavárny je dobrá káva, zdravé a čerstvé občerstvení. V Lovo Café proto můžete ochutnat kávu Don Cortez Gold. Jedná se o směs z exkluzivních káv Arabica původem ze Střední a Jižní Ameriky a je vyvážen kávou Robusta původem ze severní oblasti Indie. Kavárna bude nabízet regionální výrobky a domácí potraviny a podporovat tak drobné podnikatele z regionu.

Dorty jsou od korpusu až po polevu vlastnoručně vyrobeny stejně jako domácí limonády. Žádná chemie, žádné slazené sirupy, ale vše uvařeno z čerstvého ovoce. Vína jsou výhradně z regionu, zejména z Malých a Velkých Žernosek. Od konce května by kavárna také ráda nabízela snídaňové menu. Těšit se můžete například na francouzské omelety, club sandwich, ztracené vejce, palačinky nebo třeba vegetariánské, veganské a bezlepkové pokrmy. „Nechceme nic uspěchat. Proto prosím respektujte, že květen je pro nás tak trochu zkušební. Je klidně možné, že o měsíc později se přizpůsobíme zákazníkům s otevírací dobou, nabídkou vín i s občerstvením,“ doplnil Krejčí.

1305lovocafe3

Zdroj: www.meulovo.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru