Řidiči nedodržují přestávky, odhalila dopravní akce. Hřešili také vysokou rychlostí a nezajištěnými náklady
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřicko - V druhé polovině uplynulého týdne se také litoměřičtí policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce TISPOL zaměřené na kontrolu autobusové a nákladní přepravy. Dopravní policisté kontrolovali, zda řidiči vozidel hromadné přepravy osob a nákladních vozidel dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa.

Kontrola byla zaměřena především na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.

2005dopravniakcelt2

Během akce policisté zkontrolovali 16 nákladních vozidel a odhalili třináct porušení platných předpisů. Třináct přestupků bylo vyřešeno na místě uložením pokuty v příkazním řízení a tři případy závažnějšího jednání budou předány do správního řízení.

2005dopravniakcelt3

"Celkem 6 řidičů nedodržovalo bezpečnostní přestávky doby odpočinku a řízení (2x se jednalo o nesprávné používání tachografu a přepínání režimu práce a 4x o nedodržování doby řízení a odpočinku). Ve čtyřech případech měli řidiči nesprávně zajištěný náklad a tři přestupci nedodržovali nejvyšší povolenou rychlost," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

2005dopravniakcelt4

4x foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru