V Židovicích mají novou školku. Zájemce musí dokonce odmítat
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Litoměřice

Židovice - Zbrusu novou budovu mateřské školy slavnostně otevřeli v Židovicích na Litoměřicku. Obci se podařilo získat dotaci na rekonstrukci původní budovy s rozsáhlým pozemkem. Ta teď nyní slouží jako předškolní zařízení pro celkem 25 dětí a spolu s paní ředitelkou zaměstnává ještě další čtyři pracovníky.

O tom, jak velký je v takové obci zájem o školku, se přijel i osobně přesvědčit hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Podmínkou získání dotace bylo umístění minimálně dvanácti dětí ve věku dvou let. Do školky chodí v současné době děti ve věku od dvou do šesti let, a to jak přímo ze Židovic, tak z blízkého okolí. Aktuálně je kapacita zcela naplněna. Na dalších 20 zájemců se dokonce nedostalo.

0909skolka2

Stříhání pásky se ujali hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, starosta Židovic Miloslav Krejný, senátor a starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč a ředitelka mateřské školy Karolína Mikolášová. Zdroj: www.kr-usecky.cz

Školka kromě nově moderní rozsáhlé třídy a přilehlého sociálního zařízení disponuje ještě společenskou místností a samozřejmě také kuchyní. Obec má v plánu do budoucna vystavět i rozsáhlý dětský park v přilehlé zahradě. I na tuto část má již připravený projekt. Hejtman Bubeníček se v rámci své návštěvy v Židovicích spolu se starostou Miloslavem Krejným a místostarostou Markem Beránkem vydal i na prohlídku obce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru