Osmička se protáhla: Na louce před restaurací vznikly mlatové cesty
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Projekt "Osmička se protahuje" byl koncem srpna zdárně dokončen. Na louce před restaurací Sauna vznikla jednoduchá síť mlatových cest, která doplnila 27 stromů a platanové stromořadí vysazené v lokalitě v minulosti. Vybudování cest trvalo dva měsíce.

Hlavní komunikační propojení respektuje trasu, kterou lidé chodili už v minulosti. Cesta propojuje lesopark s plaveckým bazénem. Druhá cesta vede podél koryta potoka až k lávce u zimního stadionu. Cesta je z části zastíněna vzrostlými stromy a vytvořila tak zcela nové zákoutí. „Cesty mohou lidé používat již nyní, ale první veřejnou akcí, při které budou naostro odzkoušeny, bude letošní Václavská pouť. V prostoru by měly být jako již tradičně umístěny kolotoče a lunapark. V budoucnu by prostor mohl sloužit pro pořádání pikniků, letních slavností a podobných akcí, bude zde možné hrát frisbee, lakros nebo pouštět draky,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

Mlatové cesty jsou konstruovány jako sypané mechanicky zhutněné plochy z přírodního kameniva. Jsou lemovány betonovými zahradními obrubníky. A v šíři zhruba 0,5 m podél konstrukcí byl doset zelený pás. Cesty umožňují přímé vsakování, takže dešťová voda nikam neodtéká a zůstává v půdě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru