Sociální služby města Lovosice rozšiřují svou působnost
Setkání s dětmi ze ZŠ A. Baráka v Domě s pečovatelskou službou. Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Sociální služby města Lovosice (SSML), které byly zřízeny městem Lovosice v červenci letošního roku, plně rozvinuly svou činnost a rozšiřují svou nabídku. V současné době už poskytují péči nejen na území města, ale i v přilehlých obcích, které pod Lovosice spadají. Rozšiřuje se i jejich zaměření.

Sociální služby města Lovosice, příspěvková organizace, sídlí v ulici 28. října a navazuje na činnost Pečovatelské služby, která byla poskytována v rámci struktur města Lovosice od 1.1.2007.

Hlavním posláním a účelem organizace je poskytovat kvalitní podporu a pomoc občanům s lidským a individuálním přístupem, kteří se ocitli vzhledem ke svému věku, zdravotnímu stavu či chronickému onemocnění v situaci, kdy jsou částečně nebo úplně odkázáni na pomoc jiných. Rozšířením cílových skupin se dostane péče:

  • osobám s chronickým onemocněním
  • osobám s kombinovaným postižením
  • rodinám, kde se narodily tři a více dětí současně
  • osobám s tělesným postižením
  • osobám se zdravotním postižením
  • seniorům

Nyní se jejich pomoc a podpora dostane i do spádových obcí města Lovosice, tj. do Čížkovic, Děčan, Dlažkovic, Chodoulic, Chotiměři, Jenčic, Keblic, Lhotky nad Labem, Lukavce, Malých Žernosek, Podsedic, Prackovic, nad Labem, Siřejovic, Sulejovic, Třebenic, Třebívlic, Úpohlav, Velemína, Vchynic, Vlastislavi a do Vrbičan.

„Rád bych, abychom od prosince rozšířili tuto službu i pro malé děti. Byl by to velký přínos pro rodiny, které o ně pečují. Do budoucna plánujeme pořídit auto s plošinou, které by řešilo pomoc s převozem k lékaři a převoz seniorů a lidí se zdravotním postižením na koupání do Domu s pečovatelskou službou, pro ty, kteří nemají bezbariérovou koupelnu. Dalším úkolem, který jsme si dali, je půjčovna kompenzačních pomůcek. Dále budeme reagovat na přicházející požadavky občanů města a spádových obcí v úzké spolupráci s vedením města Lovosice.“ říká Pavel Szymański, ředitel příspěvkové organizace. S tím, že v současné době je pomoc rozdělena do šesti věkových skupin, které pokrývají rozmezí od 11 let do kategorie 80 let a výše.

SSML Lovosice také navázaly spolupráci s místními školami a v rámci mezigeneračního dialogu pořádá výtvarné dílny pro děti a seniory. V období Adventu pak chystá koncerty a sváteční dílničky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru