Modernizace kamerového systému je dokončena. Nové kamery mají větší rozlišení
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V průběhu července a srpna došlo k realizaci projektu „Rekonstrukce kamerového systému města Roudnice nad Labem“, spolufinancovaného Ústeckým krajem. Bylo tak vyměněno pět, již nevyhovujících, kamerových bodů.

V rámci projektu došlo k výměně pěti kamerových bodů (ulice Školní, Nerudova, Okružní a 2x Alej 17. listopadu), které již byly, vzhledem ke stáří (instalovány v období 2007 až 2010) a nepřetržitému 24hodinovému provozu, na pokraji své životnosti. Nově instalované kamery disponují výrazně vyšším rozlišením, integrovaným IR přísvitem, sníženým požadavkem na kapacitu úložného prostoru a dalšími technickými zlepšeními, čímž výrazně zkvalitňují funkci celého městského kamerového dohlížecího systému (dále jen MKDS).

Základní charakteristikou provozování a využívání MKDS je jeho preventivní funkce, tj. vytváření bezpečných zón v exponovaných lokalitách. Kamery jsou instalovány v místech, kde se nejčastěji pohybují obyvatelé a návštěvníci města, jsou koncentrovány kulturní, komerční, společenské instituce a dopravní uzly měst. MKDS slouží k dohledu v místních záležitostech veřejného pořádku a k předcházení pouliční trestné činnosti a přestupků. Zároveň je systém využíván pro aktuální koordinaci postupu bezpečnostních složek, hasičů, zdravotní služby a v dalších případech závažnějšího ohrožení bezpečnosti občanů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru