Tři řidiči překročili rychlost, dva nebyli připoutaní a jeden jel na červenou. Policisté se zaměřili také na chodce
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřicko - Ve dnech 7. a 8. listopadu proběhla v litoměřickém okrese dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Tentokrát se policisté více zaměřili na chodce, jejich chování v silničním provozu a především pak na jejich viditelnost.

Během akce bylo zkontrolováno několik desítek chodců, kteří se chovali vzorně, dodržovali pravidla silničního provozu a byli označeni reflexními materiály. Pouze jeden z chodců byl přistižen při nezákonném jednání a řešen jako přestupce.

Dalšími hříšníky byli tři řidiči, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost jízdy, dva přestupci byli nepřipoutáni během jízdy, jeden řidič byl řešen za neuposlechnutí světelného signálu a jedno vozidlo se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu.

"V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona. Dva případy závažnějšího charakteru bude ve správním řízení řešit příslušný úřad (jízdu pod vlivem alkoholu a jízdu pod vlivem omamných a psychotropních látek)," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru