V Litoměřicích přibývají nové nášlapné podzemní kontejnery
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - V Litoměřicích stále přibývají nová podzemní kontejnerová stání na tříděný odpad. Nové právě vzniká v ulici Na Valech, na parkovišti blíže kruhovému objezdu, další pak v ulici Alfonse Muchy.

Všechny nově budované podzemní kontejnery jsou již nášlapné. Uživatelům by měly přinést vyšší komfort než stávající, k otevření víka stačí nohou stlačit pedál. Není tedy nutné se kontejneru dotýkat rukou, jako tomu bylo dosud. Otvor pro vkládání odpadu je navíc větší než u dosavadních. „Do budoucna plánujeme postupnou výměnu všech podzemních kontejnerů za nové typy,“ přislíbil Pavel Gryndler, vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích.

Současně s výstavbou nových podzemních kontejnerů město postupně buduje také podzemní odpadkové koše o objemu 1 kubík. Nádoba na sběr odpadu se nachází pod zemí, nad povrchem je pro obyvatele viditelný jen nerezový tubus. Tyto koše jsou určené pro běžný komunální odpad. Nacházejí se již v Masarykově a Družstevní ulici.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru