Novinka: Novopečené maminky si rodný list dítěte odnesou domů rovnou z porodnice
Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Pouhý den po porodu převzaly dvě mladé ženy rodné listy svých miminek. Městský úřad v Litoměřicích tímto krokem zahájil první den provozu nového detašovaného pracoviště matriky nacházejícího se přímo v nemocnici.

Matrikářka bude úřadovat v prostoru stávajícího pracoviště Czech POINTu, v blízkosti nemocniční recepce. Provozní doba Czech POINTu je pondělí až pátek od 8 do 12 hodin, od 12 do 13 hodin na ni nyní naváže provoz matriky. „Na detašované pracoviště Czech POINTu máme pozitivní zpětné vazby. Věříme, že i maminky přivítají službu matrikářky, díky níž jim odpadne cesta na městský úřad. Zároveň s miminkem si domů odnesou i rodný list dítěte,“ uvedl tajemník městského úřadu Milan Čigáš.

K dalšímu rozšíření a zkvalitnění služeb tak s příchodem roku 2020 vykročil Městský úřad v Litoměřicích, který loni zvítězil v celorepublikové soutěži Ministerstva vnitra, a byl vyhlášen v kategorii obcí s rozšířenou působností „Přívětivým úřadem 2019“. Do soutěže se přihlásilo 146 obcí III. typu (a městských částí hl. m. Prahy), tedy 64 % ze všech obcí III. typu. Jako druhý skončil Magistrát města Libercea třetíMěstský úřad Žďár nad Sázavou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru