Podřipská Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. O 66 tisíc!
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Charita Roudnice nad Labem sčítáním ukončila 20. ročník Tříkrálové sbírky v podřipských obcích. Dobrovolníkům se podařilo vybrat rekordní částku, která podpoří azylový dům pro matky s dětmi a charitní šatník.

Tříkrálová sbírka zaslouženě patří mezi nejznámější a nejúspěšnější charitativní akce v České republice. Počátkem ledna děti převlečené za biblické tři krále lidem v ulicích oznamují, že se jim v Betlémě narodil Spasitel. Zpívají, přejí šťastný nový rok a předávají drobné dárky – kalendáře a balené cukry a píší na dveře požehnání. Při tom sbírají peníze do úředně zapečetěných pokladniček. Z těchto peněz jsou každoročně podpořeny stovky záměrů - drobných projektů pro lidi v nouzi. Od roku 2001 výnos sbírky každoročně stoupá. V lednu 2019 překročil 120 milionů Kč.

V Roudnici nad Labem, Budyni nad Ohří a 24 obcích Podřipska a Budyňska se v letošním roce v době od 1. 1. do 12. 1. 2020 podařilo vykoledovat mimořádně vysokou částku – 291 724 Kč. Letošní příspěvky tak zhruba o 66 tisíc korun převýšily loňský rekord. Přitom se více než třetina obnosu podařila vybrat přímo Roudnici. Štědří dárci přispěli do kasiček částkou 102 057 Kč. Králové samozřejmě nezapomněli ani na návštěvu roudnické radnice.

2101trkrsbirka2

foto: Charita Roudnice nad Labem

„Děkujeme všem, kteří v uplynulých dnech do kasiček tak ochotně přispívali. Obrovský dík samozřejmě patří i žákům mateřských a základních škol, studentům středních škol a dospělým dobrovolníkům z Roudnice a z okolních obcí. Do sbírky se přímo zapojilo rekordních 175 osob a především jejich zásluhou se podařilo dosáhnout tak vynikajícího výsledku,“ poděkovala dnes za Charitu Roudnice nad Labem její ředitelka Ing. Marcela Lysáčková.

Výtěžek z jubilejního 20. ročníku sbírky pomůže přímo v našem regionu. Vybranou částku charita použije na realizaci potřebných oprav roudnického azylového domu pro matky s dětmi, na zajištění provozu místního charitního šatníku a na pomoc lidem z Podřipska zasaženým mimořádnými událostmi.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru