OBRAZEM: Začala rekonstrukce ulice Budovatelů, doprava bude omezena jen částečně
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V úterý byly zahájeny stavební práce v roudnické ulici Budovatelů. Firma Metrostav a.s. tak začala s postupnou kompletní opravou prostoru této, ale i navazujících ulic Stadická a Školní. Průjezdnost bude v omezené míře zachována po celou dobu jejich průběhu.

Firma Metrostav a.s., po přípravě a rozmístění dopravního značení, zahájila práce na dlouho očekávané kompletní obnově uličního profilu a obslužných komunikací v ulicích Budovatelů, Stadická a Školní. Součástí rekonstrukce je i nové veřejné osvětlení a zeleň. Projekt, kromě realizace nových povrchů, přesně vymezuje stání pro osobní automobily, prostor pro cyklisty i chodce a v neposlední řadě řeší principy zadržování dešťových vod v místě stavby.

 0403rekonstrukcekz1

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Dnešní práce byly zahájeny sejmutím části svrchní vrstvy prostoru uzavřené pravé části vozovky a dále k oplocení areálu roudnické nemocnice. Od úterý 3. března proto v celé ulici Budovatelů platí řidičům dopředu avizovaný zákaz zastavení. Došlo přitom i k přestěhování inventáře, kontejnery však zatím zůstávají na svých místech.

 0403rekonstrukcekz3

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Stadická ulice byla po loňských výkopových pracích, investovaných firmami SVS a Innogy, ve velmi špatném stavu. Jsem proto rád, že slíbenou kompletní rekonstrukci zahajujeme včas, aby ji mohl zhotovitel dokončit v řádném termínu a před vánočními svátky jsme měli nejen Budovatelů, ale všechny tři ulice zrekonstruované. Všechny obyvatele dotčené stavbou žádáme o trpělivost. V případě potřeby se můžete obrátit přímo na stavbyvedoucího, který by vám měl vyjít maximálně vstříc. Věřím, že s výslednou podobou ulic budeme nakonec všichni spokojeni,“ říká místostarosta Jiří Řezníček, který se zúčastnil dnešního prvního kontrolního dne.

 0403rekonstrukcekz4

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Rekonstrukce je rozdělena na několik etap. 2. března se nejprve dotkla vrchní části ulice Budovatelů, od Aleje 17. listopadu po křížení s Barákovou ulicí. Od 1. dubna pak pokročí i do její druhé poloviny. Od druhého březnového týdne také souběžně poběží práce ve slepé části Stadické ulice. Její rekonstrukce je dále ve směru ke Špindlerově třídě rozdělena na další tři návazné etapy. Úpravy ulice Školní byly záměrně rozděleny tak, aby druhá etapa v prostoru mezi základní a mateřskou školou zásadně nezasáhla do vyučování. Hlavní části rekonstrukce této lokality jsou tak plánovány na druhou polovinu června a prázdninové měsíce.

0403rekonstrukcekz5

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru