Neznámý žhář zapaloval kontejnery, způsobil škodu za desítky tisíc. Pátrá po něm policie
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V noci z pátku na sobotu 29. února neznámý pachatel zapálil kontejnery s papírem na stanovištích tříděného odpadu v ulici Josefa Hory a na Rvačově. Způsobil tak škodu za desítky tisíc korun. Přestupek řeší policie a kontejnery budou na místa doplněny v nejbližších dnech.

V sobotu 29. února nad ránem k hořícím kontejnerům na papír, vzdálených od sebe jen několik ulic, vyjížděli hasiči i městská policie. Žár během krátké doby stihl způsobit totální škody i na sousedních nádobách. Celkem tak došlo ke zničení pěti kontejnerů o objemu 1,100l. Na Rvačově přitom ohořela ještě část stěny patřící k objektu garáží ve vlastnictví Roudnice nad Labem.

0403kontejnerykz2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„V Roudnici se dlouhodobě snažíme o zavádění moderních řešení pro třídění odpadů. Ne všude však lze, zejména z důvodu přítomnosti inženýrských sítí, klasické kontejnery zcela nahradit. Nezbývá nám tak nic jiného, než nádoby doplnit a škodu na vybavení i nemovitém majetku ve výši několika desítek tisíc korun vymáhat na prozatím neznámém pachateli,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

0403kontejnerykz3

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Kromě zničených nádob, které v nejbližších dnech nahradí jiné, bude Město požadovat kompenzaci za opravy a úklid veřejného prostranství. Škoda byla k dalšímu řešení předána Policii České republiky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru