Litoměřická nemocnice nutně potřebuje ochranné obleky, přivítala by i termokameru
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřická nemocnice nutně potřebuje ochranné obleky. Ačkoliv má pro případ potřeby připravenou samostatnou lůžkovou stanici pro infekční pacienty, bez ochranných obleků nemůže zajistit bezpečný kontakt s pacienty pozitivními na COVID-19. Litoměřický krizový štáb se proto obrátil na Ministerstvo zdravotnictví s žádostí o pomoc.

Podle informací z médií bude Ministerstvo zdravotnictví rozdělovat termokamery pro potřeby nemocnic. Termokameru by přivítala i litoměřická nemocnice.

Městská policie pomáhá hlídat klid před Domovem U Trati, kde bylo pozitivně testováno na přítomnost koronaviru 52 obyvatel. Podle informací z Ústeckého kraje, který je zřizovatelem domova, je zařízení nacházející se v karanténě dostatečně vybaveno ochrannými pomůckami, přítomni jsou lékaři a nechybí ani pomoc psychologa.

Krizový štáb je v kontaktu s neziskovými organizacemi, které pro město zajišťují sociální služby. Realizována jsou zde přísná hygienická opatření odpovídající současné epidemiologické situaci. V domech s pečovatelskou službou v ulicích Švermova, Kosmonautů a Liškova je prováděn zvýšený úklid u vstupů. Obyvatele bytů město vyzývá, aby více dbali o úklid společných ploch. U vstupů do DPS bude umístěna dezinfekce na ruce.

Krizový štáb zároveň pověřil ředitele Technických služeb města, aby zajistil potřebné množství dezinfekce k plošnému využití a připravil se na úklid města. „V současné době dezinfikujeme kontejnery, koše, zábradlí na veřejných prostranstvích. Zítra začneme s dezinfekcí autobusového nádraží,“ jmenoval, čím se aktuálně pracovníci TSM zabývají, jejich ředitel Ivo Elman.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru